ŠOK: Kralj šljake eliminisan sa Mastersa u Rimu!

Autor:

Sport

19.09.2020

20:47 >> 21:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rafael Nadal eliminisan je od Dijega Švarcmana u četvrtfinalu Mastersa u Rimu rezultatom 6:2, 7:5.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal

Švarcman je od prvog gema pokazao da je došao da igra i da neće biti lak protivnik, kao što su to u drugom i trećem kolu bili Karenjo-Busta i Lajović.

Argentinac je uspeo da spasi brejk loptu u četvrtom, a potom u petom gemu je sa nulom oduzeo servis Nadalu. U narednom servis gemu je bez mnogo problema potvrdio brejk, te je poveo sa 4:2.

 

 

 

Tu nije bio kraj Švarcmanove dominacije. Omaleni teniser napravio je brejk i u sedmom gemu, pa je posle 40 minuta igre imao dva brejka prednosti protiv "kralja" šljake.

Petnaesti teniser sveta je ponovo bio siguran prilikom svog servisa i rezultatom 6:2 došao je do 1-0 u setovima.

U drugom setu gledali smo znatno veću borbu nego što je to slučaj bio tokom prvog perioda igre. Igra živcima, dugi poeni, ali ni u jednom trenutku Nadal nije uspeo da probije zid protivnika.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dijego Švarcman

Videli smo veliki broj brejkova, pogotovo u završnici seta, međutim Špancu se nije dalo da preuzme kontrolu nad mečom. Švarcman je dva puta servirao da potvrdi brejk, drugi put je to bilo pri rezultatu 5:4, ali u oba navrata Nadal je uspeo da se vrati.

"Kralj" šljake jednostavno nije mogao da dođe do gema kada servisa i usledila je treća sreća. Argentinac je u 11. gemu oduzeo servis Nadalu, potom je u narednom uspeo da ga potvrdi i zasluženo slavi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading