KAKAV MEČ U RIMU: Lajović posle gladijatorske borbe srušio Raonića i zakazao duel sa Nadalom!

Autor:

Sport

17.09.2020

15:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski tensier Dušan Lajović plasirao se u 1/8 finala Mastersa u Rimu.

RepublikaFoto: Starsport
Dušan Lajović

On je u drugom kolu savladao favorizovanog Miloša Raonića posle velike borbe sa 2:1 (7:6(3), 4:6, 6:2). Ovo je bio njihov drugi međusobni meč i prva pobeda za Ducija. Duel je trajao 153 minuta.

Lajovića u narednom kolu čeka najteži ispit na turniru, pošto će igrati protiv Rafaela Nadala.

Velika borba vodila se u prvom setu. Srpski teniser je prvi napravio brejk i poveo sa 2:1, ipak već u narednom gemu Raonić pravi ribrejk i poravnava na 2:2.

Do kraja seta novih brejkova nije bilo, pa se pobednik odlučivao u taj-brejku. Lajović je sjajno krenuo u 13. gemu poveo je sa 3:0, a kasnije je tu prednost održavao do kraja, pa je osvojio prvi set.

U drugom setu prvi brejk pravi Raonić, ali Lajović odmah uzvraća i izjednačava na 2:2. Sedmi gem je bio ključan, Lajović je propustio nekoliko gem lopti, što je Kanađanin iskoristio da napravi novi brejk i povede sa 4:3.

Ponovo Srbin koban po Miloša

Imao je na 5:4 za rivala Srbin novu brejk šansu, nije je iskoristio, pa je Raonić ovaj set dobio sa 6:4.

U trećem setu na terenu je postojao samo Lajović. Dominirao je od prvog do poslednjeg poena i sa laganih 6:2 plasirao se u osminu finala, gde ga čeka megdan sa Nadalom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading