POKRENUTA INICIJATIVA: Teniska legenda pričala o promeni pravila zbog Noleta

Autor:

Sport

08.09.2020

16:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Diskvalifikacija najboljeg igrača sveta je i dalje glavna tema u sportskoj javnosti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković se izvinjava Lauri Klark

Strasti se i dalje ne smiruju posle diskvalifikacije Novaka Đokovića sa US Opena, zbog toga što je linijskog sudiju, Lauru Klark, slučajno pogodio lopticom, a sada je svoje mišljenje o tome iznela i legendarna teniserka Žastin Enan.

Sedmostruka gren slem šampionka deli mišljenje mnogih da je odluka ispravna.

- Mislim da je dobro pravilo. To nas posdeća da moramo da pokušamo da se borimo sa našim emocijama i da smo mi samo ljudi, da takva reakcija može da se desi i najboljima od nas - rekla je Enan.

Novinare je zanimalo da li će teniseri ubuduće više paziti.

- Oni su svi ljudi. To nas podseća da nam je potrebna doza poniznosti. Svi možemo da pogrešimo, igrači plaćaju cenu kada pogređe. Novak jeste šampion, ali on može da napravi grešku kao i svi igrači. Mislim da nas to drži prizemnim, ali morate da pokušate da kontrolišete emocije. Ali, to nije lako raditi svake večeri. Mislim da ovo nije poruka svim igračima, već svim ljudima, koji mogu da pomisle: 'Uf, ovo može da se desi svima' - istakla je Belgijanka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Žastin Enan

Potom je progovorila i o eventualnoj promeni pravila.

- Pravilo je takvo i moramo da zaštitimo sve. Neki misle da bi pravila trebalo da se promene jer je odluka preoštra, ali ja mislim da pravila neće menjati jer ona teraju igrače da se kontrolišu i budu odgovorni. Ovo što se desilo jednostavno je nesrećna okolnosti.

 

Za kraj je prokomentarisala činjuenicu da je Novak često na tapetu zapadnih medija, a pogotovo u 2020. godini.

- Dosta je to čudno. Ja ga lično cenim kao šampiona. Možete da ga volite i ne volite što se tiče ličnosti, ali ja mislim da smo veoma srećni što smo u ovom trenutku tenisa gde imamo takvu trojicu igrača. Ovo je sjajno vreme za muški tenis i on je toga deo. Naravno, kada imate mnogo različitih ličnosti i stilova igre. Novak je drugačiji na određen način, ali moramo da poštujemo to što radi za tenis. On to zaslužuje. Možemo da ga volimo i da ga ne volimo, ali moramo da ga poštujemo - poručila je Žastin Enan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading