SRĐAN ĐOKOVIĆ SE POHVALIO DA JE BIO BOLJI OD NAJBOLJEG: Drao sam Novaka dok nije napunio 11 godina!

Autor:

Sport

04.09.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imao sam pozitivan skor u mečevima sa Novakom sve dok nije napunio 11 godina, tada smo prestali da igramo, otkrio je Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera sveta.

RepublikaFoto: Starsport
Novak i Srđan Đoković

Srđan je komentarisao duel sina protiv Kajla Edmunda na US openu, koji je završen pobedom našeg asa (6:7, 6:3, 6:4, 6:2), i tada otkrio podatak kojim ne mogu da se pohvale i Rafael Nadal i Rodžer Federer.

REDAK SLUČAJ

- Ja sam jedan od retkih partnera sa kojima je moj sin igrao i imam ozbiljno pozitivan skor u igri s njim. A onda kad sam počeo da gubim od njega sa njegovih 11 godina više nismo igrali. Do 11. godine sam ga pobeđivao - rekao je Đoković senior.

Zanimljivo, na primer, da Federer u 50 mečeva sa Novakom ima 23 pobede naspram Đokovićevih 27, a Nadal je na 26 trijumfa u odnosu na 29 Noletovih pobeda u 55 mečeva.

Najbolji teniser planete protiv Kajla Edmunda izgubio je set prvi put u 2020. godini, ali se ubrzo konsolidovao, dodao gas i lako okrenuo prednost Britanca.

- Meč je mogao da ode obojici u prvom i do sredine drugog seta. Napravio sam brejkove i onda, očito, posle dobijanja drugog seta počeo sam da se osećam komfornije. Riternirao sam bolje. Počeo sam da čitam servise i bio sam zadovoljan servisima. Sveukupno je bio dobar test i srećan sam što sam prošao - rekao je Novak Đoković.

SLEDEĆI JE NEMAC

Noletov naredni protivnik u trećoj rundi biće nemački teniser Jan Lenard Štruf, a meč je u Njujorku na programu danas u 17 časova po srednjoevropskom vremenu.

- Štruf je još jedan jak server. Igrao sam odlično protiv njega na Mastersu, ali su ovde drugačiji uslovi kad igramo na "Artur Ešu". On dobro servira i ovde nema mnogo vetra, što pomaže serverima. Videćemo. Sviđaju mi se moje šanse u partiji na pet dobijenih setova - istakao je prvi reket sveta, koji protiv sledećeg rivala ima četiri pobede u isto toliko mečeva.

Emotivan trenutak za prvog reketa sveta usledio je posle pobede nad Britancem jer su mu organizatori grend slema u Njujorku preko virtuelnog boksa uključili porodicu i prijatelje kako bi trijumf proslavio s njima. Noleta su pozdravili supruga Jelena, trener Marjan Vajda, majka Dijana i brat.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Hrvat i Amer bolji od Noleta!

Jedini aktivan teniser koji ima pozitivan skor sa Novakom Đokovićem jeste hrvatski veteran Ivo Karlović (41) i on trenutno vodi sa 2:1 u međusobnim mečevima protiv našeg asa. Očigledno je da protiv Novaka imate šanse samo ako nadljudski servirate, pa je tako i penzionisani Amerikanac Endi Rodik (38) ostvario pet pobeda u devet mečeva protiv Noleta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading