PA, ŠTA SMO MI OVO GLEDALI: Čudesan meč u Njujorku, Đoković preživeo i Španca i povredu za plasman u novo finale!

Autor:

Sport

28.08.2020

18:54 >> 22:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale Sinsinati Mastersa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Novak se propisno namučio protiv, uvek, žilavog Roberta Bautiste Aguta. Srbin je slavio posle preokreta sa 2:1 (4:6, 6:4, 7:6).

Đoković je Aguta savladao prvi put na betonu još od 2015. i u subotu će imati priliku da se bori za 35. Masters u karijeri.

Protivnik će mu biti Miloš Raonić, koji je nešto ranije eliminisao Stefanosa Cicipasa sa 2:0.

Brejkovi na početku meča srpskog i španskog igrača su se očekivano nizali kao na traci.

Nakon prva dva gema, koje su obojica rutinski rešili u svoju korist, već u 3. je Španac oduzeo servis našem igraču.

Uspeo je Đoković da se sa 0:30 vrati na 30:30, ali tu je stao.

 

 

Jedna neiznuđena greška, a potom i malo sreće za Aguta donelo je Špancu prvi brejk na meču.

Najboljem teniseru sveta nije mnogo trebalo da uzvrati i već u narednom gemu dolazi do ribrejka.

Ponovo su obojica na svoj servis vrlo lako uzeli gemove, da bi u sedmom gemu Agut napravio novi brejk, koji mu je zapravo i doneo prvi set.

Uspeo je u tom gemu Đoković da spasi dve brejk lopte, ali ne i treću.

Nastavio je Agut sa odlično igrom. Imao je rešenje za sve što Đoković odigra, produžavao je namerno poene i tako stigao do prvog seta, 6:4.

 

 

Neverovatno zvuči podatak da Agut tokom prvog seta nije odigrao niti jednu bekhend paralelu.On je isključivo slao loptice po dijagonali, što mu se očigledno isplatilo, kada pogledamo podatak da je Novak imao čak 15 neiznuđenih grešaka.

Đokovića je uz to mučio i vrat i neka vrsta stomačnog bola. Popio je lekove, imao medicinski tajm-aut i dobijao kratke masaže sve vreme tokom drugog seta.

Malo je pao procenat servisa kod Bautiste-Aguta, Đoković je uspeo da dođe do brejka, da isti potvrdi i da odoleva sve do 4:2 kada je Bautista-Agut sa dva izuzetno duga i dobro građena poena uspeo da vrati brejk. Đoković je u osmom gemu delovao umorno i dekoncentrisano i Španac se u potpunosti vratio u set.

Pri rezultatu 5:4 za Đokovića, napravljena je petominutna pauza jer je počela da pada kiša i morao je da bude zatvoren krov. Čini se da je Đokoviću prijala ta mini pauza više nego Bautisti-Agutu i Đoković uspeva da uvede meč u treći set osvojivši drugi rezultatom 6:4.

Nakon otvaranja trećeg seta, Bautista-Agut je taj koji prvi dolazi do brejka posle velike borbe i najdužeg gema u već dugom i teškom meču za oba igrača.

Ipak, Nole već u narednom gemu pravi ribrejk. Nije tu stao Đoković već je stigao do novog brejka. Ubrzo je Srbin poveo sa 5:2 i činilo se da je to to. Agut je servirao za opstanak, Nole je imao priliku da u tom gemu završi meč, ali nije uspeo. Pri vođstvu od 5:3, Đoković je servirao za pobedu, a onda je usledio šok. Agut je osvojio sva četiri poena i potpuno se vratio u meč. Izjednačio je na 5:5, a onda je ponovo iskoristio Novakov veliki umor da napravi još jedan brejk i osvoji četvrti gem u nizu, kao i da povede sa 6:5.

Sad se činilo da je Španac pred pobedom, ali Novak se nije predao. Uspeo je da se konsoliduje, odigra nekoliko dobrih poena i napravi momentalni ribrejk i tako uvede odlučujući set u taj-brek.

A, tamo, pitanje pobednika se nije dovodilo u pitanje. Novak je rutinski osvojio SVIH sedam poena za plasman u finale gde ga čeka odmorni Miloš Raonić.

Tok meča mogli ste uživo da pratite na našem sajtu.

NOVAK ĐOKOVIĆ - ROBERTO BAUTISTA-AGUT (2:1)

TREĆI SET 7:6

 

7:6 Najbolji kad je najpotrebnije. Neverovatno je odigrao Novak u taj-brejku i sa 7:0 počistio Aguta za plasman u finale.

6:6 Ludilo u Njujorku. Agut je sad očajan bio na svoj servis, što je Nole iskoristio da napravi ribrejk i uvede gem u taj-brejk.

5:6 Novak se potpuno raspao. Agut pravi novi brejk, osvaja četvrti gem u nizu i stiže na korak od pobede. Đoković je imao šansu da stigne do 40:40, ali je promašio čist forhend i poklonio vođstvo Špancu.

5:5 Agut se ne predaje, osvaja treći gem u nizu i izjednačava na 5:5.

5:4 Neverovatno, Đoković je imao šansu da odservira za finale, ali je umesto toga izgubio sva četiri poena, pa se Agut u potpunosti vratio u meč.

5:3 Dugačak gem, pokušao je Novak da sve završi, ali je Agut uspeo nekako da se spasi i ostane u meču.

5:2 Ponovo je žestoko pretio Španac, imao je i brejk loptu. Ipak, Novak se i ovog puta izvukao, osvojio gem i stigao na korak od pobede i plasmana u finale!

4:2 Novi brejk za Novaka i to bez izgubljenog poena. Savršeno je odigrao Đoković, a pogotovo u poslednjem poenu kada je fantastičnim lobom stigao do brejka.

3:2 Važan gem za Novaka! Pretio je Agut, poveo sa 15:30, ali je Đoković sa tri uzastopna poena osvaja svoj servis i prelazi u vođstvo.

2:2 Ribrejk Novaka! Podigao je nivo igre Đoković, relativno lako je stigao do dve brejk šanse, prvu nije, ali drugu jeste iskoristio za poravnanje u gemovima.

1:2 Dug gem koji je trajao skoro devet minuta. Novak je amaterski servirao, nekad se činilo da lopta toliko sporo ide i da neće ni preći mrežu. Agut je propustio nekoliko brejk pansi, činilo se da će Novak uspeti da se izvuče, ali je, ipak, na kraju Španac oduzeo servis našem teniseru i poveo sa 2:1.

1:1 Malo se mučio, ali je lagano i Bautista osvojio svoj uvodni servis gem u trećem setu.

1:0 U laganom ritmu Novak otvara treći set. Sigurnim servisima osvaja uvodni gem.

NOVAK ĐOKOVIĆ - ROBERTO BAUTISTA-AGUT (1:1)

DRUGI SET 6:4

 

6:4 Prijala je petominutna pauza Đokoviću! Đoković izjednačuje u setovima! Gledaćemo treći set!

5:4 Uzima gem Novak uz dosta muke! Služio je servis najboljeg tenisera sveta, pa je preuzeo vođstvo!

4:4 Siguran gem za Španca, samo jedan poen je prepusnio Đokoviću!

4:3 Maratonski gem i brejk pripada Špancu! Definitivno  Đoković ima zdravstvenih problema, ne kreće se najbolje, Bautista-Agut koristi treću brejk loptu, ali ima još da se igra!

 

 

4:2 Spasio je Španac dve brejk lopte u ovom gemu, ali Đoković izgleda bolje na terenu!

4:1 Đoković potvrđuje brejk!

3:1 Od 40:0 do brejka za Đokovića! Agut je uspeo spase prvu brejk loptu, drugu Đoković koristi posle prelepog poena!
 

2:1 I dalje se muči Đoković! Osvaja gem sa dosta muke! Pretio je Agut u ovom gemu, imao 30:30, ali je sprski as nekako priveo ovaj gem kraju.Zatražio je Đoković medicinski tajm-aut zbog bola u vatu, koji ga muči od starta turnira!

 

 

1:1 Novi siguran gem za Španca!

1:0 Sjajan početka za srpskog asa, samo jedan poen prepušta protivniku!

NOVAK ĐOKOVIĆ - ROBERTO BAUTISTA-AGUT

PRVI SET 4:6

 

4:6 Đoković izgubio prvi set! Ne uspeva Srbin da dođe do svoje igre, Španac ga razbija na svom polju, igra na duže razmene i u potpunosti je fokusuran!

4:5 Furiozan gem Đokovića sa nulom, razljutio se prvi reket sveta!

 

 

3:5 Imao je Đoković šansu da ekspresno vrati brejk, ali nije uspeo! Srbin ne uspeva da preuzme inicijativu na terenu, Španac igra pametniji tenis, za sada.

3:4 Đoković na startu gema pravi tri lake greške, i daje priliku Špancu za 3 brejk lopte! Dve spašava posle sjajnih servisa, ali treću ne uspeva! Moraće prvi reket sveta bolje protiv strpljivog Španca!

3:3 Siguran gem za Španca koji je u sjajnoj formi, odigrao je par udaraca iz defanzive, i nije dozvolio Đokoviću nijedan poen!

3:2 Nervozan gem za Đokovića, od 40:0 do 40:30, ali je srpski as odservirao as za novo vođstvo!

2:2 Uspeva  Đoković da vrati brejk! Koristi drugu šansu, i vraća stvari na početak!

1:2 Brejk za Španca! Nije mogao prvi reket sveta da pronađe servis u ovom gemu, Bautista Agut koristi prvu priliku!

1:1 Španac uzvraća istom merom!

 

 

1:0 Furiozan gem za Đokovića sa nulom!

Srpski i španski teniser do sada su odigrali 11 međusobnih duela i naš as i najbolji reket sveta vodi sa 8-3.

Ipak, Agut je dobio poslednja dva od tri meča protiv Novaka i trebalo bi očekivati jak otpor tenisera koji je u četvrtfinalu eliminisao Danila Medvedeva, dok je Đoković bio bolji od Nemca Jana Lenarda Štrufa.

Najbolji teniser sveta trebalo je da meč igra u četvrtak, međutim organizatori turnira su odlučili da jedan dan bojkotuju zbog rasne neravnopravnosti i policijske brutalnosti.

U finalu boljeg iz ovog duela čeka, na iznenađenje mnogih, kanadski teniser Miloš Raonić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading