TENIS PRED 400.000 NAVIJAČA: Noleta su napali zbog Adria tura, a kakve će reakcije biti sad?

Autor:

Sport

12.08.2020

09:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema straha od korone.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Direktor Australijan opena Kreg Tajli veruje da će se prvi gren slem sezone održati naredne godine po planu, kao i uvek.

Tajli je istakao da organizatori turnira u Melburnu imaju strategiju kako da se izbore sa koronom.

- Otvorićemo naš biološki mehur od prvog decembra i igrači će moći da dođu kada god budu hteli. Kada igrači budu došli, verujemo da neće morati da budu u hotelu 14 dana kao što je trenutno slučaj. Biće izuzeti toga, ali samo u okviru ovog biološki sigurnog mehura. Ističemo svake godine da smo "srećni slem", ali ove godine ćemo biti 'srećni i bezbedni slem - rekao je Tajli.

 

 

Australiju je nedavno pogodio novi talas koronavirusa, a najgora situacija je upravo u Melburnu. Ipak, Tajli veruje da će se turnir održati po planu, ali je naveo pet mogućih scenarija.

- Prvi je da se turnir odigra kao prošlosezonski, a drugi je da se limitira broj publike. Scenario broj tri je da se zatvore vrata, samo putem TV-a. Scenario četiri je bio da se turnir odloži. Scenario pet je bio da nema turnira - dodao je on.

 

 

 


Ove godine je turnir uživo posmatralo 800.000 ljudi, a Tajli veruje da će sledeće u "Melburn parku" moći da dođe upola manje, što je opet ogroman broj navijača.

- Napravili smo strategiju i operacioni plan za sve navijače i to kako će oni biti raspoređeni u kompleksu - zaključio je Tajli, uz dodatak da organizatori nisu hteli da smanje nagradni fond od 71 miliona dolara.

Podsetimo, Novak Đoković je nedavno organizovao Adria tur i svetska javnost se obrušila na njega, a kakve će reakcije biti ukoliko stvarno 400.000 navijača bude prisustvovalo Australijan openu ostaje nam da vidimo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading