HRVAT BEZ PARDONA: Zarazio se "zbog Novaka", a njegove reči će daleko odjeknuti!

Autor: Jutarnji list

Sport

27.07.2020

07:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Humanitarni tenis turnir "Adria tur" izazvao je mnogo polemike u javnosti pošto je na koronavirus bilo pozitivno nekoliko učesnika. Počevši od Grigora Dimitrova, preko Viktora Troickog, Borne Ćorića i Novaka Đokovića, pa je to izazvalo burne komentare koji su s pre svega odnosili na neodgovornost organizatora.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković i Borna Ćorić

Đoković je bio na udaru kolega iz medija zbog humanitarnog turnira odigranog u Beogradu, i nezavršenog u Zadru, a posebno uporan u "hejtu" bio je Nik Kirjos.

Kontroverzni teniser iz Australije "peckao" je Đokovića, kao i njegovo kolegu Zvereva, za ponašanje tokom pandemije korona virusa, da bi i sam potom počeo da izlazi i to bez maske.

 

- To je jednostavno on, nemam drugo objašnjenje. Pročitao sam šta je pisao, ali me totalno boli briga jer i on voli biti general posle bitke. Da neko drugi očitava lekcije, možda bih i razumeo, ali baš Kirjos… Nekako to nije realno- rekao je hrvatski teniser Borna Ćorić za "Jutarnji list".

- Ali okej, to je njegov stil, tako funkcioniše i nemam s tim problema, niti mi smeta na ličnom planu. Zverev je loše postupio, ali ne vidim potrebu da na taj način prozivaš kolege igrače. Ja to ne bih napravio, ali opet - to je Kirjos.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Borna Ćorić

Borna Ćorić je rekao i da mu je bilo teško da čita negativne članke i komentare, ali i da je prihvatio da na to ne može da se previše obazire, dodavši da ga je iznenadio pozitivan test na COVID-19.

 

- Jeste, i to prilično. Tim više što u sledeće dva nedelje nisam imao baš nikakve simptome. Ni temperaturu ni bilo šta drugo- rekao je Ćorić i dodao da se s Đokovićem čuo dvaput posle Zadra, gde su proveravali imaju li simptome.

RepublikaFoto: HTS

- Ne volim da budem general posle bitke, to nije moj stil niti tako treba raditi. Definitivno mi je žao što je turnir završio na takav način, jer imali smo pozitivnu priču, humanitarni karakter, igrali smo tenis nakon dugo vremena i svima nam je bilo drago. Zbog toga je još teže bilo kasnije slušati kritike. Činjenica je da smo se svi bili malo opustili jer smo do nekoliko dana pre početka turnira imali nula ili jednog zaraženog dnevno. Dali smo sebi povoda da nam se ta opuštenost obije u glavu- naveo je hrvatski teniser za "Jutarnji list" i poručio:

- Što se tiče krivice, ne bih išao u detalje niti upirao prstom, jer i ne znamo ko je zapravo prvi doneo virus i da li je neko trebao da se testira.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading