NIKAD VEĆA MRŽNJA ŠVAJCARACA PREMA ĐOKOVIĆU I SRBIMA: "Bombardovanje je patetičan način da svalite krivicu! Uvek glumite žrtve!"

Autor:

Sport

26.07.2020

16:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portal "NZZ" je objavio uvredljiv i rasistički tekst o Đokoviću i sprskom narodu.

RepublikaFoto: starsport
Novak Đoković

Osvrnuli su se na Đokovićevo putovanje u Visoko gde je posetio piramide u društvu Semira Osmanagića.

Oni su istakli da je asocijacija evropskih arheologa objavila da su tvrdnje Semira prevara i da je Đoković naklon ezoterizmu, verovanju u natprirodno i odbijanju nauke! Napomenuli su da je protiv vakcinisanja.

Tvrde da Đoković nije izuzetak, te da su ovom delu Evrope ljudi podložni teorijama zavere i sujeverjima! Ističu da takve tendecije mogu da se povežu sa istorijom regiona. Ističe se da su Volterovi tekstovi o prosvetljenju (Volter je ustvari pseudonim za francuskog filozofa i književnika Fransoe Mari Arue), te da su Osmanlije dominirale ovom regijom do kraja 19. veka.

Smatra da su racionalizam i sekularizam daleko slabije zapostavljeni nego na zapadu, a da Srpska pravoslavna crkva deluje u političke svrhe.

Dodaje da u ovakvom kulturnom okruženju, metafizička referenca nikad ne odustaje, čak i kad je sport u pitanju.

 - Čak i sam Đoković smatra da njegovi uspesi imaju veze sa nezemaljskim moćima, a da nisu samo zaslužne talenat i vredno treniranje. Njegova majka Dijana je rekla jednom prilikom da kad je Novak igrao protiv Federera na Vimbldonu 2019. godine, da je većina navijača navijala za Švajcarca, dok je njenog sina spasio Bog! Nole se osećao izabranim, nosio je krst iz Grčke i manastira Hilandara. Da je Đoković sa zapada, verovatno bi potapšao sebe po leđima i to često, a pošto je iz drugog dela Evrope, on se ugleda na božanstva! Mediji u Srbiji potpaljuju njegovo razmišljanje, a njegova majka je predstavljena pseudo-religiozno kao neko ko je porodila mesiju! - smatra autor ovog teksta, Adelheid Vulfl.

Vulfl kaže da Novak ništa ne može da uradi po tom pitanju, te ističe primer grada Šapca gde se Novak pojavio na fresci pored Svetog Save. Preko Đokovića, narod se može osećati kao broj jedan i pored siromaštva: "Kao da teniser može da povede svoj narod ka novom svetlu i nebeskom kraljevstva, a tamo misle da pripadaju."

RepublikaFoto: starsport
Srđan i Dijana Đoković

 - U Srbiji postoji mit superiornosti koji je svuda rasprostranjen. U Beogradu smatraju da su još uvek najbolji u svemu, a svi ostali moraju da prihvate njihovu dominaciju!

Dotakao se potom reči Srđana Đokovića koji je poručio da Federer treba da čuva decu ili da ode na skijanje:

- Pretpostavka da najbolji ima pravo da naređuje drugima nastoji da postoji ideja da nikada ne možeš da pogrešiš i da nemaš greške!

Osvrnuo se i na "Adria Tour" i prisetio se da je Srđan optužio Bugarina Dimitrova, da je uneo virus u ovaj turnir:  Naneo je veliku štetu Srbiji i našoj porodici.

 - Agresivno defanzivna mehanika otkriva da se Srđan često oseća napadnutim, način života koji je rasprostranjen širom Srbije!

Ističe kako je Novakova porodica "olupina" koja ga okružuje, dodaje da su se žrtvovali za Novaka i da su stavili pritisak na malog Noleta, te da Dijana često govori o tome, a da je u Srbiji ta priča primljena.

 - U Srbiji, ova herojska samo-viktimizacija znači da su druge žrtve zapostavljene, čak iako su doživele deset puta gore! Tako je i sa Đokovićem. Kada je Novak pokazao novinarima bunker u kojem je proveo dve nedelje kad je bilo NATO bombardovanje koje je eskaliralo zbog rata srpskih vojnika i OVK 1999. godine. To ima patetičan efekat zato što je NATO sprečio teror Miloševićevog režima nad civilima, ali retko postoje samokritični glasovi zbog ovih događaja u Srbiji. Uvek glume žrtve! - zaključio je novinar "NZZ-a", Adelheid Vulfl.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
alex

26.07.2020 17:10

nisam srbin, ali moram reci da je ova spodoba koja je napisala sve ovo , obicno smece a ne ljudsko bice, zelim mu da iz prve ruke i na svojo kozi dozivi sve o cemu pise, pa cak i da ga zbog toga sto je doziveo na kraju kao slag na torti ,pokriju izmetom, bas kao sto on to radi drugima

Dragan K

27.07.2020 10:19

Ovaj ga je pretrerao. Neke naše osobine kojima se mi dičimo on jednostavno ne shvata. Naravno da smo ponosni jer smo svetu dali Teslu, a zašto ne reći i Djokovića. Pored toga prvaci smo u mnogim sportovima i zašto da se ne dičimo kad u ovakvim uslovima napravimo šampione. A kakvi bismo bili (da li?) da imamo uslove kao Švajcarci. Gde bi nam kraj bio. Neka ovaj gospodin pročita odakle je staro ime njegove države. Mi imamo najstarije pismo, najstariji kalendar, proto-jezik je vrlo sličan našem jeziku, ovde je počela obrada metala, ovde je počelo stacionarno stanovanje... i mnogo toga. A da nas napadate, DA, na sve moguće načine pokušavate nipodaštavati sve što mi postižemo. Znači, problem je u vama, gospodine Bensinger.