OGLASIO SE NOLETOV PRVI DŽELAT: Otkriveno posle MNOGO godina, zbog OVOGA je Đoković na vrhu!

Autor:

Sport

24.07.2020

10:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković, prvi reket sveta, prvi poraz u seniorskoj karijeri doživeo je od Italijana Filipa Volandrija.

RepublikaFoto: Starsport
Novak Đoković na Adria turu

Bivši 25. teniser sveta savladao je Srbina sa 2:0 (7:6, 6:1) u Umagu, a Italijan ne krije da je prepoznao Noletov potencijal.

- Svi igrači su govorili: 'Hajde, mogao si da pobediš 6:1, 6:1.' Ali, bio sam u pravu! Pobedio sam lako. Bio sam dobar igrač (u tom momentu prim. aut), ali je on imao reakciju koja me je iznenadila. Iako se borio sa disanjem, imao je reakciju. To ili poseduješ ili ne. Možete raditi na tome, ali neki igrači su rođeni sa nečim unutra što ih tera da se nikada ne predaju i da uvek pokušavaju da ustanu kada padnu - rekao je Volandri.

 

Volandri ističe da se Đoković od najranijeg doba ponašao kao pravi profesionalac.

- Fizički, u pogledu fleksibilnosti, on je bio na drugom nivou. Bio je jako moćan. Skakao je svuda po terenu, udarao je snažno iako nije bio toliko težak (Novak fizički nije bio preterano snažan prim. aut). To je razlika između šampiona i normalnih igrača. Ne treba im snaga da bi im loptice imale toliku brzinu. Kada neko ima to nešto, teško je objasniti. Videti njegove stav i mentalnu snagu na terenu. Đoković je kontrolisao stvari kao profesionalac, iako je bio stvarno mlad - istakao je Italijan.

Volandri je najbolji plasman u karijeri imao 2007. kada je zauzimao 25. mesto na ATP listi. Karijeru je završio 2016. godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading