TIM TVRDI: Meni pauza odgovara, a Novaku vreme leti i ne može da se vrati

Autor:

Sport

21.07.2020

08:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Austrijanac prokomentarisao period bez tenisa zbog pandemije koronavirusa.

RepublikaFoto: Starsport
Dominik Tim i Novak Đoković

Treći teniser sveta Dominik Tim (27) tvrdi da mu pauza zbog pandemije koronavirusa nije omela planove u daljoj karijeri i da neće imati problema da se vrati na teren još bolji. Sa druge strane, on smatra da je period neigranja mnogo više naškodio Novaku Đokoviću, Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru koji su ipak prilično stariji od njega.

- Prva četiri meseca ove godine su bila vrlo posebna. Osećao sam se kao da mi je to najbolji početak sezone kao profesionalcu i čak sam stigao do finala Grend slema, ali je onda usledila pauza - kazao je Tim pred novinarima u Berlinu.

Objasnio je Austrijanac da za njega pauza i nije veliki problem.

- Ne osećam kao da mi je to škodilo jer nije situacija koja zavisi od mene. A i životi ljudi su mnogo važniji od sporta ili tenisa. Naposletku, za neke tenisere je ova pauza mnogo gora nego za mene. Imao sam šest ili sedam sjajnih godina na ATP turu i mislim da je ovaj prekid za mene dobar.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dominik Tim i Novak Đoković

Na kraju, on se osvrnuo i na situaciju u kojoj su se našla tri najbolja tenisera današnjice.

- Naravno, postoji osećaj gorčine jer sam dao maksimum kao profesionalac, ali ništa ne mogu da uradim. Iz mog ugla gledanja, pauza je teška za većinu igrača, kako za mlade, tako i za Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića koji su bili najbolji godinama unazad i sad gledaju kako vreme leti, a ne mogu da se vrate nazad - poručio je Tim.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading