Dobra vest: Rolan Garos ipak pred publikom

Autor:

Sport

02.07.2020

15:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na ovogodišnjem, odloženom izdanju Rolan Garosa, koje bi trebalo da počne 27. septembra, biće omogućen ulazak gledaocima do 60 posto maksimalnog kapaciteta pariškog teniskog centra, objavili su u četvrtak organizatori.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rolan Garos

Predsednik Francuskog teniskog saveza (FFT) Bernard Giudičeli objavio je na konferenciji za novinare da će na glavnim stadionima gledaoci moći da sede u grupama od najviše četiri osobe, s tim da između grupa mora biti jedno prazno sedište. Na ostalim terenima će svako drugo sedište biti prazno.

Te su odluke u skladu sa epidemiološkim merama koje su na snazi u Francuskoj, ali se mogu promeniti zavisno od stanja s pandemijom kovida-19 u trenutku održavanja turnira.

Prema računima FFT-a, tokom prvih desetak dana na Rolan Garosu moglo bi da bude oko 20.000 gledalaca, dok bi u završnim danima taj broj mogao da bude oko 10.000.

 - Išli smo na odgovornu opciju - rekao je Giudičeli, dodavši da će svi koji budu ulazili u prostor teniskog centra i kretali se njime morati da nose zaštitnu masku, dok će za publiku na tribinama nošenje maske biti samo preporuka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rolan Garos

 - Ako se situacija bude povoljno razvijala, u septembru ćemo na raspolaganje staviti još ulaznica - rekao je Giudičeli.

U slučaju nepovoljnog razvoja i pojave novog vala pandemije, biće održan žreb kojim će se odlučivati koje će ulaznice biti poništene. Protokoli vezani za ponašanje i zaštitu igrača i osoblja turnira još su u izradi.

Turnir u Rolan Garosu je u svom uobičajenom terminu trebalo da počne krajem juna, ali je zbog pandemije koronavirusa odložen za jesen. Gotovo u isto vreme organizatori turnira u Vimbldonu odlučili su da otkažu ovogodišnje izdanje, i to prvi put nakon Drugog svetskog rata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading