Hrvat pokrenuo buru u svetu tenisa: Povećajte nagradni fond, mnogo rizikujemo!

Autor:

Sport

11.06.2020

16:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marin Čilić, šampion US opena iz 2014. godine, zatražio je od Teniske asocijacije Sjedinjenih Američkih Država (USTA) da poveća nagradni fond za US open.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Marin Čilić

Od tenisera se traži da dođu na trenutno jedno od najopasnijih područja na svetu zbog velike rasprostranjenosti koronavirusa i zbog toga igrači žele veće premije.

Čilić smatra da je to fer, ali Patrik Galbrajt, prvi čovek USTA, nije saglasan sa Hrvatom.

- Mi ćemo zapravo ući u još veća dugovanja kako bismo organizovali turnir. Naši prihodi su apsolutno uništeni ove godine. Upravo smo u ponedeljak otpustili neke ljude. Čak 130 njih je ostalo bez posla, tako da ne možemo da povećamo prihode. Bukvalno ne možemo- rekao je Galbrajt, a prenosi "Njujork tajms".

Teniseri i teniserke su održali sastanak sa čelnim ljudima svetskog tenisa, među kojima je bio i Galbrajt, a u četvrtak je više od 400 tenisera bilo zajedno na "zoom" video pozivu na kojem su pričali o tekućoj sezoni.

Stav Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Simone Halep je veoma jasan – uslovi za odigravanje su ekstremni i teško da će pod istim turnir biti održan.

Slovački teniser Lukaš Lacko napisao je na Tviteru u četvrtak kako će u narednih pet dana biti poznata konačna odluka, kao i da on lično očekuje užarenu atmosferu jer je mnogo drugačijih mišljenja.

Podsećamo, Danijela Kolins, koja je 51. teniserka sveta, u sredu je napala Novaka Đokovića rekavši da je kontradiktoran jer time što ne želi da igra pod uslovima US opena direktno sprečava tenisere koji su slabije rangirani da zarade novac.

Narednih dana očekuje nas veoma burna dešavanja u svetu tenisa. Jasno je da svi neće moći da budu srećni konačnom odlukom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading