Spektakl na Zvezdari: Najbolji hrvatski teniseri igraju na Tipsarevićevom turniru!

Autor: Blic, Republika

Sport

21.05.2020

19:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada već bivši srpski teniser Janko Tipsarević organizovaće turnir, koji počinje 15. juna na terenima TC Olimp na Zvezdari.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Marin Čilić

Na Istočnoevropskom prvenstvu pored najboljih srpskih igrača učestvovaće i najbolje rangirani hrvatski, Marin Čilić i Borna Ćorić.

Nastupiće još i Litvanac Ričard Berankis, Gruzijac Nikolas Basilašvili, Damir Džumhur iz Bosne i Hercegovine i mnogi drugi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Filip Krajinović i Borna Ćorić

- Učešće su sigurno potvrdili najbolji hrvatski teniseri Borna Ćorić kao i osvajač Gren slem trofeja Marin Čilić. Granice će normalno raditi tako da ne postoje prepreke oko njihovih ulazaka u zemlju. O dva imena koja su dobila preostale dve vajld karte ne bih još da govorim jer ti igrači dolaze sa područja u kojima je virus korona ostavio traga - rekao je Janko Tipsarević za "Blic".

RepublikaFoto: Telegraf/DraganKadić
Janko Tipsarević

On je objasnio format turnira...

- U prvoj nedelji će učestvovati 32 igrača koji će biti podeljeni u osam grupa sa po četiri tenisera. Igraće svako sa svakim, a dvojica prvoplasiranih steći će pravo da učestvuju u narednoj nedelji. U toj narednoj sedmici, igraće 24 igrača pošto će se najboljima iz prethodne nedelje pridružiti i neki dobitnici vajld karte. Svi oni biće podeljeni u šest grupa sa četiri tenisera, opet će igrati svako sa svakim, a po dvojica najboljih stiču pravo nastavka takmičenja. Nakon toga sledi dve sedmice pauze za ATP igrače, a njihovo mesto na terenu će zauzeti igračice koje će se boriti po istom sistemu. Nakon njihovog dvonedeljnog nadmetanja, ulazimo u masters nedelju u kojoj će biti 16 tenisera i 16 teniserki. Biće podeljeni u četiri grupe po četiri, a prvoplasirani idu u završnu sedmicu u kojoj ćemo dobiti pobednike - objasnio je osvajač Dejvis kupa 2010. godine.

Kod teniserki, između ostalih, učestvovaće Ivana Jorović, Olga Danilović, Jane Fet, Danka Kovinić i Tamara Zidanšek.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading