(VIDEO) Muftija Muamer Zukorlić podržao Novaka za vakcine: Napadaju ga jer se odvažio da kaže šta misli

Autor:

Sport

22.04.2020

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izjave Novaka Đokovića po pitanju vakcinacije gde je istakao da je protivnik obavezujuće vakcine da bi mogao da putuje u neke druge zemlje, izazvale su pravi zemljotres u medijima širom sveta, kao i na društvenim mrežama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Jedan od onih koji je podržao Novaka je i muftija Muamer Zukorlić, koji je pričao o aktuelnim temama vezanim za koronavirus.

Dotakao se i Novaka Đokovića, koga je branio kao čoveka koji se odvažio da kaže svoje mišljenje i ne prihvata tabuizaciju.

- Ne možemo da napadamo Novaka Đokovića samo zato što iznosi svoje mišljenje. Ne samo da ga napadamo, nego jako mi smeta taj inkvizitorski pristup. Njega napadaju zato što se odvažio da kaže svoje mišljenje. Napali su ga zato što ne prihvata tabuizaciju.

- Imali smo u srednjem veku inkviziciju, a sada imamo nove trendove, koji vam pod plaštom izgovora zaštite zdravlja, ne dopusštaju da kažete svoje mišljenje. Dva puta sam pogledao snimak, čovek je rekao "nisam protiv vakcine, ali se zalažem za pravo izbora i da znam šta mi se ubrizgava". Pa ja ga podržavam, evo neka zna Novak Đoković, sada ga podržavam više nego kada je pobeđivao. I tada mi je bilo drago. Ali pravo na izbor i mišljenje ne sme se nikako zapostaviti. Ne smemo pristati na tabuizacije - istakao je Zukorlić.

Voditeljka mu je predočila da njegov uticaj može da ima loše posledice, kao što su epidemija morbila i sličnih bolesti zbog odbijanja vakcinacija.

- Neka imamo, problemi sa bilo čim, uključujući i vakcine, ne mogu se rešavati tabuizacijama, naredbama "nemoj ti, ti ćuti, ne smeš o tome da govoriš". Čak i da nije u pravu, uopšte ne analiziram da li je njegov stav dobar, ne bavim se time.

Voditeljka je predočila Muftiji rezultate ankete gde mnogo više građana veruje Novaku Đokoviću nego Predragu Konu po pitanju vakcina, ali on nije bio iznenađen.

- Logično, znate zašto? Nije poenta oko sportiste. Poenta je da se on odvažio da se suprotstavi talasu. Neki mali čovek je mogao da kaže, ali ga niko ne bi čuo. Imaš prevelik uticaj, pa podržiš ono što je trend, onda je super, svi te veličaju, ti si naša ikona. Dok god imamo ljudi odvažnih, pogotovo sa velikim uticajem, mi imamo šansu. Meni se to, pored celog haosa na Balkanu, dopada. Ne mogu da se pomirim s time da mi iz ovoga ulazimo u hvalospev raznih diktatura i totalitarizma. Zaboravljamo sve druge anomalije koje iz toga proizilaze.

- Ovde običan narod nije podržao Novaka jer misli da se bolje razume od Kona u medicinu, već narod u ontološkoj suštini ima da zna da prepozna iskrenost i ispravnost. Običan građanin, koliko god izgledao siromašan, nepismen, nemoćan, prepoznaje to da se neko pobunio poplavi, ne voli narod jednoumlje, cunamije, totalitarno, ma koliko ono bilo efikasno. Molio bih da to očuvamo - zaključio je Zukorlić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading