Ovog čoveka nikada više nećete gledati istim očima: Majka mu je umrla iznenada, vodio je računa o paralizovanom ocu i sve ovo postigao!

Autor:

Sport

12.04.2020

10:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski teniser Roberto Bautista Agut otkrio je potresnu životnu priču, a kako je rekao, baš tada je igrao najbolje u karijeri.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Roberto Bautista Agut

- Moja mama je preminula 2018. godine. Bio sam u klubu u kojem sam ranije trenirao i dobio san poziv posle treninga. Saznao sam da je moja mama otišla da spava i da se nije probudila. Bilo je to 100% neočekivano. Bila je vrlo mlada, samo 52 godine, ali je nosila mnogo stresa zbog brige o mom ocu. On je bio u krevetu u sobi pored kada mi je mama preminula. Godine 2016. moj otac je doživeo nesreću, pao je dok je čistio naše štale sa konjima i ostao je paralizovan, nije mogao da se pomera od vrata nadole. Koristio je i mašinu za disanje jer nije mogao samostalno- počeo je Španac i nastavio:

- Imali smo dvoje ljudi, plus moju mamu, koji su 24 sata dnevno brinuli o njemu. Kada je mama umrla, sve je palo na moju ženu i mene. Trenirao bih, a u slobodno vreme bih bio sa ocem u bolnici ili kod kuće. Znao sam da tokom tog perioda ne mogu da prestanem da igram, morao sam da pomognem ocu i u početku nismo znali koliko će koštati lečenje i operacije. Osim novca, znao sam i da otac želi da igram tenis – moji roditelji uvek su želeli da ostvarujem svoje snove bez obzira na situaciju- rekao je Španac.

Bautista ističe da je nastavio da igra i da se borio jače nego ikada ranije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đoković i Bautista-Agut

- To je bio moj način da sve to dobije smisao. Tokom tog užasnog vremena igrao sam možda i najbolje u karijeri. Bio sam tu za svoju porodicu koliko sam mogao, ali nisam mogao da odbacim ono za šta sam radio ceo život. Nikada nisam odustao. Bio je novembar 2019. godine kada je moj otac preminuo. Tokom Dejvis kup finala sa Kanadom – bio sam s njim u njegovim poslednjim trenucima, a 24 sata kasnije sam igrao meč, to je moj otac želeo. Bilo je pomalo neočekivano, ali znali smo da to može da se desi bilo kog dana, meseca... Iako sam to znao, treba se suočiti sa činjenicom da ti je otac preminuo. Ti teški trenuci učinili su me jačim i moćnijim, dali su mi snagu koju drugi nisu imali, učinili me fokusiranijim i motivisanijim. Radio sam sve kako bih se borio na terenu i kako bih pokazao majci i ocu da se njihov naporan rad isplatio- zaključio je 31-godišnji teniser.

Bautista je u karijeri osvojio devet titula, prošle godine igrao je polufinale Vimbldona, a najbolji rang mu je deveto mesto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading