Zašto je Đoković neprikosnoven?

Autor:

Sport

12.04.2020

07:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki teniser Rajli Opelka govorio o prednostima koje ima Novak Đoković. Srbin važi za najboljeg riternera svih vremena, a Opelka je u to imao prilike da se uveri samo gledajući ga.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Visoki Amerikanac ima ubojiti servis koji ide i do 235 kilometara na čas, a hvali i Novakov, to jest njegov uspeh osvajanja svojih servis gemova.

- Mislim da ne možete da mu napravite brejk zbog svega ostalog u njegovoj igri. Naravno, on i dobro servira. On pravi brejkove u više od 30 odsto slučajeva, što je neverovatno- rekao je Opelka.

Novak tokom karijere ima učinak od 74% osvojenih poena na prvom servisu i 56% na drugom, a osvojio je 86% gemova u kojima je servirao.

Tokom 2020. godine, u kojoj je nepobediv, procenat osvojenih poena na prvom servisu podigao je na 78, na drugom je nešto slabiji i ima 55%, ali je zato osvojio neverovatnih 90% gemova u kojima je servira.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading