Na rubu siromaštva: Neki teniseri nemaju novca za stanarinu!

Autor:

Sport

12.04.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teniserka iz Gruzije Sofija Šapatova u intervjuu za CNN rekla je da se teniseri i teniserke van top 100 nalaze u problemu jer se tenis ne igra.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija

Šapatova ima 31 godinu, trenutno je 375. teniserka sveta, a najbolji plasman ostvarila je 2014. kada je bila 186. na WTA listi.

Ona je usled finansijskih poteškoća pokrenula peticiju da ITF pomogne teniserima koji ne mogu da plaćaju račune.

- Razgovarala sam s mnogim teniserima, neki od njih ne znaju kako će ovaj mesec platiti stanarinu. Peticijom ništa ne zahtevam, ona je samo način da se čuje naš glas, da privučemo pažnju ITF-a. Plaćamo kazne za sve, kad napravimo nešto na terenu ili kad prekasno otkažemo nastup, oni su na neki način naši vlasnici - objasnila je teniserka i nastavila:

- Ogromna je razlika između top 50 tenisera i teniserki u odnosu na ostale. Ali to je 100 ljudi, a na ATP i WTA je više od 3000 ljudi. Ako 50% njih bude moralo odustati od tenisa zbog ovoga, mislim da tenis neće preživeti. Znam da je većina novca na velikim turnirima, ali i na malima se prodaje puno toga, imamo strimove, uživo rezultati, tu su i arbitri koji žele napredovati u hijerarhiji, organizatori turnira... Vrhunski igrači su sjajni za promociju tenisa, ali i preostalih 96,5% nas je važno, gradimo taj sport i moramo postojati da bi on opstao.

Teniska sezona suspendovana je do daljnjeg i pitanje je kada će se nastaviti takmičenja jer je situacija s pandemijom koronavirusa nepredvidiva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading