Zvanično: Otkazan Vimbldon!

Autor:

Sport

01.04.2020

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upravni odbor "Ol Ingland Klaba" odlučio je da zbog pandemije koronavirusa otkaže Vimbldon.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aktuelni šampion Vimbldona

To je prvi put od Drugog svetskog rata da je to takmičenje otkazano.

Kako se navodi, sledeće izdanje Vimbldona biće tek 28. juna 2021. godine, to jest naredne sezone.

Prethodno je Rolan Garos odložen, a najavljeno je da će drugi Gren slem sezone biti održan od 20. septembra do 4. oktobra. Za sada se ništa ne zna za US Open, koji je zakazan za početak septembra.


Teniska sezona je trenutno pauzirana, a prethodno je najavljeno da neće biti nastavljena do juna, uz nadu da bi turniri na travi mogli da budu odigrani po planu. Međutim, pošto je Vimbldon otkazan postoji mogućnost da se sezona nastavi tek u julu, u najboljem slučaju.

- Prvenstveno smo mislili na zdravlje i bezbednost svih onih koji zajedno omogućavaju da se Vimbldon održi – javnost u Ujedinjenom Kraljevstvu i posetilaca iz celog svega, naših igrača, gostiju, članova, osoblja, volontera, partnera, radnika i lokalnih stanovnika, kao i našu širu odgovornost u naporima društva da se izbori sa globalnim izazovom i naš način života- stoji u saopštenju organizatora Vimbldona.

U saopštenju se dodaje da će pomoći svima na koje je uticala odluka o otkazivanju najvećeg turnira na svetu, od tenisera koji bi igrali na njemu do onih koji bi radili tokom te tri nedelje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading