Nekada je trenirao Rodžera, a sada je oduševljen Novakom!

Autor:

Sport

14.03.2020

20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši trener Rodžera Federera, Pol Anakon, imao je samo reči hvale za najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

- Neki igrači imaju izražene emocije na terenu i dopuste sebi da ih one preplave i izbace iz ravnoteže. Ali, Novak je majstor da iskoristi emocije da ga „voze“ kroz meč, to je njegovo oružje - istakao je Anakon.

Čuveni stručnjak priznaje da nije ni on očekivao tako dobar start sezone za Đokovića.

- Mučio se jesenas kada nije uspeo da dođe do trofeja u Dejvis kupu, ali vratio se, osvojio ATP kup i pitao sam se šta li će se desiti na Australijan openu. Da li će pasti posle trofeja u ATP kupu, pod naletom velikih emocija. Malo se mučio sredinom finala, ali šta tako veliki igrači rade? Nađu način da se srede, vrate u igru i daju sve od sebe.

I u istom stilu je Novak nastavio posle Melburna.

- Nije samo osvojio prvi grend slem u sezoni, nego je te pozitivne emocije iskoristio i da osvoji Dubai, spasao tri meč lopte u polufinalu protiv Monfisa, koji je igrao spektakularan tenis, a u finalu je bio neverovatan. Prošao je emotivno rolerkoster, dopustio ceo splet emocija da prođe tokom meča i na kraju je dozvolio talentu da proceveta - oduševljen je Pol Anakon.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading