Nole i drugovi dobili rivale: Ovo je početak pohoda na novu "salataru" u Dejvis kupu!

Autor:

Sport

12.03.2020

17:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Finalni turnir je na programu od 23. do 29. novembra u čuvenom teniskom centru „Kaha mahika" u Madridu gde će se za „salataru" boriti 18 ekipa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Osvojen je ATP kup, vreme je za još jednu "SALATARU"!

Dejvis kup selekcija Srbije pre žreba nominovana je za šestog nosioca i smeštena je u Grupu F u okviru koje će se voljom žreba boriti sa reprezentacijama Nemačke i Austrije.

- Koliko se ja sećam nikada nismo igrali protiv Nemačke i Austrije i ovo će biti prvi put. Mnogo toga će zavisiti od sastava u kojima će sve reprezentacije učestvovati,i kako kod nas veliku razliku pravi to da li igra Novak tako će i za Nemačku praviti veliku razliku da li igra Saša Zverev, odnosno da li će kod Austrijanaca igrati Dominik Tim - istakao je nakon žreba selektor Dejvis kup selekcije Srbije, Nenad Zimonjić i dodao:

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nenad Zimonjić i Novak Đoković

- Još je mnogo vremenski daleko do Dejvis kup turnira u Madridu, mislim da nismo izvukli lake protivnike, ali na ovakvom takmičenju nema lakih protivnika. Sigurno će najvažnije biti u kakvom sastavu mi budemo učestvovali, da li će svi igrači biti na raspolaganju i u kakvoj formi će biti. Ako budemo kompletni mislim da smo u dobroj poziciji da se plasiramo dalje, a posle ćemo videti kako će i šta biti, uvek je prvi zadatak proći ovo grupno takmičenje - rekao je 43-godišnji stručnjak.

Pobednik Grupe F u nokaut fazi (četvrtfinalu) igraće protiv jedne od dve drugoplasirane ekipe iz Grupe C.

Pobednik ovog četvrtfinala u polufinalu snage će odmeriti sa pobednikom iz susreta (pobednik Grupe A i jedne od dve drugoplasirane ekipe sa najboljim procentom osvojenih setova, gemova i poena).

 Svih 18 selekcija podeljene su u šest grupa po tri ekipe. Pobednici svake grupe i dve drugoplasirane ekipe sa najboljim procentom osvojenih setova,  gemova i poena plasiraće se u nokaut fazu.

Na žrebu je bilo šest nosioca, prvi i drugi nosioci su finalisti Svetske grupe 2020. dok su preostala četiri  određena na osnovu nove rang liste.

 

 

Prvih šest nosioca ujedno čine i nosioce grupa (A, B, C, D, E i F) a to su:

Grupa A Španija (šampion 2019), Grupa B Kanada (finalista 2019), Grupa C Francuska, Grupa D Hrvatska, Grupa E USA, Grupa F Srbija.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading