Može li Srbin da prevaziđe samog sebe? Đokovićevih 21!

Autor:

Sport

01.03.2020

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković fantastično igra na startu 2020. godine, a posle pobede nad Stefanosom Cicipasom u finalu turnira u Dubaiju došao je do impresivne brojke od 21 pobede u nizu u singlu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Ipak, to je tek sedmi najduži niz bez poraza u karijeri najboljeg srpskog tenisera – u čak šest navrata od 2010. godine Beograđanin je imao impresivnije serije pobeda.

Samo dve pobede potrebne su Đokoviću da prevaziđe serije iz 2013. i 2018. godine, kada je slavio 22 puta zaredom, a 2015. je imao seriju od 23 pobede.

Na prelazu između 2013. i 2014. Đoković je imao 28 pobeda, baš kao i 2015. godine.

Ipak, do sada je najinpresivnija serija koja je trajala od kraja 2010. godine, kada ga je Federer pobedio na završnom turniru u Londonu, do čak Rolan Garosa, kada je opet od njega bio bolji Švajcarac.

Đoković je u tom periodu osvojio Dejvis kup, Australijen open, Dubai, Indijan Vels, Majami, Beograd, Madrid i Rim. Ukupno je zabeležio 43 pobede, što je bila peta najduža serija ove vrste u istoriji muškog singla.

Đoković je poslednji put izgubio na Završnom turniru u Londonu od Rodžera Federera, a ostaje da se vidi koliko će trajati serija u 2020. godini.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading