Nadal pušta deci snimke Novaka Đokovića!

Autor:

Sport

24.10.2019

14:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski teniser Rafael Nadal rekao je da u svojoj akademiji na Majorci decu uče uz pomoć video snimaka Rodžera Federera i Novaka Đokovića kako da postanu šampioni.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal i Novak Đoković

- Imamo ovde veoma iskusne trenere koji su ranije radili sa profesionalcima, poput Karlosa Moje. Ako dečaci i devojčice hoće da rade i imaju talenta, mogu da postanu šampioni - rekao je Nadal.

Rafa je osvajač 19 Grend slem turnira, a poslednji trofej osvojio je na US Openu pre mesec i po dana. Trenutno je ispred njega samo Federer sa 20 trofeja, pa Nadal kao takav ima štošta da kaže deci o šampionskom mentalitetu.

- Ne mogu da im obećam trofeje, moraju sami da sazru i usmere svoj karakter. Svako ima svoj i pokušavamo da im prenesemo vrednosti koje su obeležile mene - dodao je Nadal i poručio da deci ne priča kako treba da razmišljaju o broju jedan.

- Kažem im da završe današnji raspored, a onda ćemo videti da li možeš da uđeš u najboljih 100 ili da budeš broj jedan. Ne koristimo samo moju karijeru kao metod i uzor. Ima onih koji mogu da uče iz mog stila igre i drugi koji dominiraju drugim stilovima bolje od mene. Na primer, mi u učionicama puštamo deci video snimke Rodžera Federera i Novaka Đokovića. Ovde svaki trener radi sa maksimum troje dece. Mnogo puta i ja prisustvujem treninzima. Važno je pričati im kako mogu da postanu zvezde, ali i kako da budu dobri ljudi - rekao je Nadal.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading