"Nemam uticaj na Novaka"

Autor:

Sport

29.04.2020

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Supruga najboljeg tenisera Novaka Đokovića, Jelena, otvorila je dušu i govorila o životu s Novakom, kako vaspitava decu, da li se druži sa ženama drugih tenisera.

RepublikaFoto: instagram.com/jelenadjokovicndf
Jelena Đoković

Iako se u javnosti stvorila slika da Jelena u velikoj meri utiče na svog supruga, ona tvrdi da nije tako.

- Mislim da nemam baš nikakav uticaj na Novakovu igru, karijeru i stil života, ali on kaže suprotno. Bitno je da svako u našoj porodici uspeva da se izrazi, da bude svoj. Slični smo u mnogim stvarima, pa nemamo čestih nesuglasica. Iako se slažem s većinom njegovih stavova, nisam odmah spremna da ih usvojim, a Novak je uvek spreman da ide napred - kaže Jelena za hrvatsko izdanje magazina "Glorija".

Supruga prvog reketa sveta se osvrnula i na predrasude koje su o njoj stvorene u javnosti, kao i o slici koju mediji stvaraju.

Ja sam žena uspešnog sportiste, pa neki misle da znaju kako bi trebalo da izgledam

- Predrasude me uvek prate! Ja sam žena uspešnog sportiste, pa neki misle da znaju kako bi trebalo da izgledam, kako da govorim, s kim da se družim... Jedan dan se nerviram, drugi sam mirna. Sve je jednostavnije otkako sam pre dve godine prestala da čitam napise o svom životu. Sada to umesto mene radi moj tim - objašnjava Jelena.

Đokovićeva supruga je objasnila kako ona i Novak vaspitavaju Stefana (5) i Taru (2), te da im ne dozvoljavaju korišćenje telefona ni tableta.

- Trudimo se da vreme s decom kvalitetno provedemo. Kod nas u kući je TV uključen samo kada gledamo Novakov meč. Stefan je tek nedavno počeo da gleda crtaće. Dogovaramo se i procenjujemo koliko ćemo mu vremena dati za to. Ja sam i sebi odredila limit u korišćenju mobilnog telefona pred decom. Kad baš moram, odem u kupatilo, da me ne vide - objašnjava Jelena.

Ona je dodala i da je Novak mnogo popustljiviji i tolerantniji prema deci.

Ne družim se s ženama tenisera

Jelena Đoković otkriva i da među ženama i devojkama ostalih igrača nema nijednu prijateljicu, ako se izuzmu lepše polovine srpskih tenisera.
- Nikad nisam provodila mnogo vremena u "plejer laundžu", gde se okupljaju porodice i prijatelji tenisera. Uvek bih dolazila samo na meč i potom odlazila. Sprijateljila sam se s devojkama i ženama tenisera iz našeg Dejvis kup tima. Sve su to žene lavice, hrabre, dosledne, nezavisne, pune ljubavi i razumevanja. Iskrene smo prijateljice, iako su nam muževi često na suprotnim stranama - kaže Jelena.

- Novak se s putovanja vrati željan porodice. Njegova osećanja su često pomešana s krivicom što ne provodi više vremena s nama, pa je popustljiviji i tolerantniji od mene. Novak me bespogovorno sluša kada su u pitanju deca. Ne zato što sam uvek u pravu, već ne želi da me dovede u situaciju da sumnjam u svoje odluke jer sam često sama s njima - zaključuje Jelena Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading