TUGA U REGIONU! Preminuo bivši reprezentativac Jugoslavije!

Autor:

Sport

10.06.2024

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostavio je dubok trag u jednom klubu.

TUGA U REGIONU! Preminuo bivši reprezentativac Jugoslavije!

Foto: pixabay.com

Preminuo je bivši rukometni reprezentativac Jugoslavije, Aziz Makići, u 67. godini života.

Pored svoje rukometne karijere, Makići je ostavio neizbrisiv trag u istoriji kluba Umag, kao i u Nemačkoj gde je proveo veliki deo svog života.

Makići se proslavio u rukometu dok je igrao za Trepču i Mitrovicu, a zatim za Borac i Uroševac. Igrao je za dva uspešna tima iz lažne države Kosovo u njihovom najboljem periodu, između ostalih iu prvoj saveznoj ligi bivše Jugoslavije. 

Aziz je se u potpunosti afirmisao i u inostranstvu, preciznije, u nemačkoj Bundesligi. Nakon završetka igračke karijere vratio u Umag, preuzimajući mladu ekipu za koju je nekada i sam nastupao. U poslednjih 35 godina živeo je u Hrvatskoj. Bio je i trener, ali je kao igrač ostavio neizbrisiv trag.

Godine 1990. Umag je pod vođstvom trenera Line Červara izborio plasman u elitnu ligu Jugoslavije, označavajući početak jedne velike ere za ovaj klub. Posle trogodišnjeg učešća u Prvoj ligi, Umag je ostvario ogroman uspeh izbacivši Medveščak i osiguravši finale doigravanja protiv tadašnjeg evropskog prvaka, Badel Zagreba.

Njegova posvećenost rukometu doprinela je novim uspesima, te je 2003. godine došao do novog finala sa Zagrebom, ovaj put na hrvatskom kupu. Njegova uloga u razvoju mladih talenata bila je od presudnog značaja za uspeh ovog tima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading