SKANDAL! Bivša šampionka sveta SUSPENDOVANA zbog dopinga!

Autor:

Sport

22.04.2024

16:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imale su nedozvoljene supstance u sebi.

SKANDAL! Bivša šampionka sveta SUSPENDOVANA zbog dopinga!

Foto: Tanjug/ilustracija

Atletska staza

Rigorozne kazne za doping u atletici

Atletska unija za integritet donela je odluke o trajnim suspenzijama za dve atletičarke, Zerfe Vondemagen iz Etiopije i Selestin Čepčirčir iz Kenije, zbog pozitivnih nalaza na doping supstance. Ove odluke predstavljaju nastavak rigorozne prakse kažnjavanja dopinga u atletici.

Zerfe Kasa Vondemagen suspendovana na pet godina

Zerfe Vondemagen, 21-godišnja atletičarka iz Etiopije, suspendovana je na pet godina zbog pozitivnog nalaza na EPO. Ona je bila finalistkinja na 3000 metara stiplčejs i zauzela četvrto mesto na Svetskom prvenstvu 2023. godine u Budimpešti. Takođe, Vondemagen je bila juniorska šampionka sveta, što dodatno naglašava ozbiljnost njene suspenzije.



Selestin Čepčirčir suspendovana na tri godine

Druga suspendovana atletičarka, 28-godišnja Selestin Čepčirčir iz Kenije, dobila je suspenziju na tri godine zbog pozitivnog nalaza na testosteron. Čepčirčir se uglavnom takmiči na uličnim trkama, a njena suspenzija pokazuje da nema tolerancije prema doping praksi čak ni u manje tradicionalnim atletskim disciplinama.

Ove odluke Atletske unije za integritet predstavljaju jasan signal da se doping neće tolerisati u atletici, bez obzira na rang takmičara ili popularnost disciplina u kojima se takmiče. Suspendovanje dve mlade i uspešne atletičarke šalje snažnu poruku o posvećenosti borbi protiv dopinga u sportu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading