ISTORIJSKI USPEH SRPSKIH REPREZENTATIVACA: Osam medalja na Evropskom prvenstvu u MMA!

Autor:

Sport

06.04.2024

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izvanredan turnir za naše borce.

ISTORIJSKI USPEH SRPSKIH REPREZENTATIVACA: Osam medalja na Evropskom prvenstvu u MMA!

Foto: MMA SAVEZ SRBIJE

Tokom protekle nedelje, reprezentacija Srbije se nadmetala sa najboljim amaterskim borcima iz cele Evrope, postigavši visok plasman u top 7 zemalja zahvaljujući osvajanju osam medalja – dve zlatne, jedne srebrne i pet bronzanih.


Juniori Ognjen Mićović, Petar Markovski, Ivan Stojković i Anastasija Rajković, nakon impresivnih mečeva, nisu uspeli da se plasiraju dalje, ali su doprineli timskom uspehu Srbije osvojivši četiri bronzane medalje.


U prethodnim danima, mlađa selekcija u kategoriji kadeta je ostvarila značajan uspeh sa dva zlata osvojena od strane Mateje Dakserovića i Nemanje Blagojevića, srebrom Vladimira Ostojića i jednom bronzom mlađeg kadeta Steva Pilipovića.


Ovo je prvi put da je mlada selekcija učestvovala na tako velikom takmičenju, pružajući nekim od boraca priliku da se susretnu sa stranom konkurencijom po prvi put.
Nažalost, tri reprezentativca juniorskog uzrasta, nakon izvanrednih uspeha prethodnih dana, nisu mogli nastaviti takmičenje zbog povreda zadobijenih tokom samog takmičenja, ostavljajući gorak ukus neispunjenih očekivanja kod Vladimira Ostojića, Ognjena Mićovića i Viktora Jankovića.


Selektor seniorske reprezentacije Srbije, Savo Lazić, čestitao je reprezentativcima na postignutom uspehu, ističući da je Srbija sada definitivno u vrhu evropskog i svetskog MMA.
"Ovo je bila izvanredna prilika za mlade talente da se dokažu na ovako prestižnom takmičenju, gde se okupio evropski krem boraca. Ovde nema slabih", naglasio je Lazić.
Dodao je da se priča o sjajnoj organizaciji, te da je vrlo verovatno da će Srbija biti domaćin novog IMMAF evropskog prvenstva 2025. godine.
Publika će danas od 18h, imati priliku da isprati finala Evropskog prvenstva i svečanu ceremoniju zatvaranja takmičenja u pomen tragično stradalom reprezentativcu Stefanu Saviću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading