HRVATI U SUZAMA! Kro Kop je POREKLOM Srbin! Isplivala NIKAD ISPRIČANA ISTINA o Mirku Filipoviću! (VIDEO)

Autor:

Sport

07.03.2024

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni borac vuče korene sa ovih prostora.

HRVATI U SUZAMA! Kro Kop je POREKLOM Srbin! Isplivala NIKAD ISPRIČANA ISTINA o Mirku Filipoviću! (VIDEO)

Foto: youtube.com/ Mirko Cro Cop Filipović Official

Prebogata je blistava biografija Mirka Filipovića, koji se u svetu borilačkih veština proslavio kao vrhunski as.

Dok je vojevao bitke kao bokser, kik bokser, u UFC ili K-1 takmičenjima, za Kro Kopa nije bilo ravnog protivnika. Sve ih je olako "bacao" na patos, zbog čega je i završio karijeru kao jedan od najuspešnijih takmičara svih vremena.

Međutim, gotovo niko u javnosti nije do danas znao da je čuveni Mirko Kro Kop ustvari srpskog, a ne hrvatskog porekla. Naime, njegovi koreni vuku sa ovih prostora, što je nedavno isplivalo u javnost.

To je otkriveno za vreme sportske emisije na tamošnjoj TV, gde je jedan od gostiju izneo podatke koji su ostavili celu Hrvatsku u neverici:

- Ja Mirka Filipovića, ne bih voleo o tome da pričam, znam od ranije. On je došao kod mene. Imao je problema u svom kraju zbog svoje nacionalnosti, ja sam ga prihvatio, odveo u policiju i rekao ja ću ti pomoći - rekao je gost o Mirku Filipoviću.

Nema sumnje da će ova činjenica još više "ubiti" u pojam tamošnju javnost, koja ne "oprašta" Srbiji velike rezultate i uspešne sportiste. Koliko ima istine u ovome svedoči i činjenica da je Kro Kop posle završetka blistave karijere, trenirao srpskog borca Darka Stošića.

Mirko Filipović, koji se proslavio pod nadimkom Kro Kop i po sjajnoj borbi nogama, pogotovo svom levom haj kiku, kojim je često nokautirao protivnike.

Smatra se za jednog od najboljih kikboksera i MMA boraca svih vremena. Bavio se i fudbalom, igrajući za nekada hrvatskog fudbalskog prvoligaša Cibaliju iz rodnih Vinkovaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Sale

10.04.2024 06:03

Svi su oni Srbi samo pokatoliceni, toga su svesni i to ih ubija, zato i tolika mrznja prema onome sto su nekad bili.