POČEO NOVOGODIŠNJI REJTING TURNIR BEOGRADA: Ogroman odziv šahista!

Autor:

Sport

11.01.2024

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograd je i grad šaha.

POČEO NOVOGODIŠNJI REJTING TURNIR BEOGRADA: Ogroman odziv šahista!

Foto: Republika

Danas je, u prostorijama šahovskog kluba "Borba", otpočeo Novogodišnji rejting turnir Šahovskog saveza Beograda. Odziv je bio ogroman, pa se tako oko 80 igrača uzrasta od najmlađih pa do najstarijih našlo za šahovskim tablama.

Predsednik šahovskog saveza Beograda Andrija Jorgić prisustvovao je otvaranju takmičenja.

Republika

Foto: Republika

Andrija Jorgić

- Želeo bih pre svega svima da čestitam Božić. Drago mi je što što nas ima dosta i što ćemo još jednom lepo započeti novu kalendarsku 2024. godinu. Što se tiče šahovskog saveza Beograda, nadam se da će ona za nas biti bolja, jača i prosperitetnija. Želimo uvek da se razvijemo u dobrom smeru, da idemo ka osmomartovskom turniru, da bude još mnogo iznenađenja i da još jednom održimo naš "Najbrži šah u najbržem vozu". To ćemo verovatno realizovati u martu. Ima puno onoga što će da se desi u toku godine. Svakako, ono što je najbitnije je da i dalje radimo na tome da vratimo šah u škole i zato sam i danas prezadovoljan što vidim ovoliko mladih među vama jer šah je jedina igra, zapravo, neki ga zovu sportom, neki naukom, neki tradicijom - a, sve je to u jednom. Jedino u šahu možemo videti našu decu od sedam godina kako ravnopravno sede preko puta seniora od 77 i nemojte da se iznenadite, jer mnogo puta i pobede. Želim vam puno uspeha, da ste živi i zdravi i da se što češće viđamo - rekao je Jorgić.

Danas je na programu samo prvo kolo, sutra će ih biti još dva, a ukupno ih je pet. Meč traje šezdeset minuta, a svaki igrač ima 30 sekundi na potez. Ne postoje provere koliko je poteza povučeno. Takođe, u prva četiri kola svaki igrač može jednom iskoristiti pravilo "bajt", koje znači da neće igrati to kolo i dobiće pola poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading