DELFINI POTOPILI SVETSKE ŠAMPIONE! Srbija POBEDILA moćnu Mađarsku!

Autor:

Sport

20.12.2023

22:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na E-ON kupu u Budimpešti, vaterpolo reprezentacija Srbija je posle izvođenja peteraca pobedila Mađarsku rezultatom 16:14 (4:3, 1:3, 2:2, 5:4).

DELFINI POTOPILI SVETSKE ŠAMPIONE! Srbija POBEDILA moćnu Mađarsku!

Foto: Vaterpolo savez Srbije/Orange NL

Vaterpolo reprezentacija Srbije

Iako je selektor Mađara Žolt Varga odmarao jake adute, pobeda Srbije ima veliki značaj. Naročito ako se zna ko je sve od naših reprezentativaca izostao iz ovog meča, pa je zbog toga duel bio potpuno ravnopravan.

U borbenoj utakmici, odličnoj za gledanje, sa jakim tempom, Srbija se isprsila, odličnom igrom povela 4:1 ali se Mađari nisu predavali. Vratili su se u igru a pred veliki odmor prelepim golom Buriana poveli 6:5.

I tada je počela igra u kojoj je Stevanovićev sastav stalno jurio razliku. Domaćn je imao gol-dva prednosti, 9:7, 10:8, 11:9, 12:10 ali ni jednog trenutka nije bilo panike u gostujućem taboru.

Raspoloženi Dušan Mandić koji se prdružio raspucanom Strahinji Rašoviću, je smanjio 54 sekunde pre kraja. Krenuli su Mađari u napad, Lukić je osvojio loptu i Srbija je dobila 28 sekundi za izjednačenje. Odlična akcija je rezultirala golom Viktora Rašovića sa za njega neuobičajene leve strane. Ostale su još dve sekunde, vrlo dobri Filipović nije mogao da bude ugrožen.

Srbija – Mađarska petercima 16:14 (4:3, 1:3, 2:2, 5:4, 4:2)

Bazen Komjadi.

Igrač više: Srbija 12 (4), Mađarska 13 (4).

Peterci: Mađarska 2 (2).

Srbija: Filipović, Mandić 3, S. Rašović 3, P. Jakšić , Radulović 1, Dimitrijević, Drašović 2, Milojević. Vico 1, Ubović, Lukić 1, V. Rašović 1, Mišović.

Mađarska: Sakonji, Tatrai 1, Molnar 1, Pol, Vin.Vigvari 1, Nađi 3, Fekete, Burian 1, Mesaroš 1, Ven.Vigvari 3, Sehalmi, Harai 1, Gujraš.

Strelci za Srbiju iz peteraca: Radulović, Drašović, S.Rašović i Mandić; kod Mađara su precizni bili Vince Vigvari i Nađi, Filipović je u prvoj seriji odbranio udarac Vendel Vigvarija, dok je Burian pogodio prečku.

Srbija je nagrađena za veliku borbenost do kraja. Da je malo bolje bilo sa igračem više (12-4), Mađari bi ranije pali. Ali i domaćin je škripao (13-4, jednom bez uspeha i sa dva igrača više), Srbija je tu delovala vrlo dobro. Pobeda protiv Mađara uvek prija, svetski prvak je svetski prvak i sigurno mu nije drago da pred svojom publikom bude poražen.

U četvrtak Srbija igra u 17.30 protiv Španije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading