SPORTSKI SAVEZ SRBIJE NASTAVLJA DA POMAŽE OPŠTINAMA: Bujanovac i Vladičin Han dobili PRIKLADNE POKLONE!

Autor:

Sport

08.12.2023

13:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U sklopu svojih redovnih aktivnosti Sportski savez Srbije posetio je dve opštine u kojima je situacija u sportu vrlo specifična.

SPORTSKI SAVEZ SRBIJE NASTAVLJA DA POMAŽE OPŠTINAMA: Bujanovac i Vladičin Han dobili PRIKLADNE POKLONE!

Foto: SSS

Sportski savez opštine Bujanovac susreće se stalnim komplikacijama u vezi finansiranja sportskih klubova zbog nerazumevanja lokalne samouprave koja već duži vremenski period vrši podelu među klubovima.

Situacija se nakon posete rukovodstva SSS predsedniku opštine 2021. godine poboljšala, ali je ove godine ponovo otišla korak unazad.

Kako bi se klubovima bar malo pomogao svakodnevni rad na treninzima, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković posetio je Sportski savez opštine Bujanovac, predsednika Nenada Stajića i sekretara Dragana Milića, a zatim i uručio sportsku opremu u skladu sa trenutnim mogućnostima SSS. Nakon podele opreme organizovan je i razgovor sa klubovima koji su izneli svoje probleme sa kojima se suočavaju.


- Svako dete ima pravo da se bavi sportom, a Sportski savez Srbije na čelu sa predsednikom Davorom Štefanekom trudiće se da pomaže onima kojima je to najpotrebnije, tako smo se i ovoga puta potrudili da koliko možemo pomognemo mlađe selekcije klubova - rekao je Marinković.


U opštini Vladičin Han Sportski savez Srbije preuzeo je nadležnost zbog loše situacije koja je bila u sferi sporta do ove godine. Kako se stanje korak po korak normalizuje u  Sportskom savezu Srbije se nadaju da će i privremena nadležnost nadređene sportske institucije uskoro biti predata u ruke teritorijalnom sportskom savezu.


-  Dok ne budemo sigurni da je situacija u sportu na nivou koji ispunjava sve zakonske okvire, nećemo prepuštati ništa slučaju. Raduje nas da je situacija u sportu bolja, ali zahteva još nekoliko koraka i dosta rada. Zahvalnost dugujemo predsedniku opštine Goranu Mladenoviću koji je pokazao rešenost da se otklone problemi u sportu i napravi zdrava sportska priča. Takođe, posetom ovoj opštini želimo da pomognemo mališanima u osnovnim školama, da im se poboljšaju uslovi za bavljenje fizičkom aktivnošću u okviru nastave. Uručili smo sportsku opremu direktorima četiri osnovne škole u Vladičinom Hanu  - istakao je Marinković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading