POBEGLA U LAŽNU DRŽAVU, PA DOŽIVELA FIJASKO! Austrijanka bila viđena sa ZLATOM, HTELA DA POMOGNE ALBANCIMA, međutim...

Autor: M. M.

Sport

05.12.2023

18:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Karma je čudo!

POBEGLA U LAŽNU DRŽAVU, PA DOŽIVELA FIJASKO! Austrijanka bila viđena sa ZLATOM, HTELA DA POMOGNE ALBANCIMA, međutim...

Foto: Tanjug/AP

Rjoju Kobajaši

Sofi Soršag, austrijska ski skanačica, prihvatila je poziv da nastupa za reprezntaciju Albanaca sa Kosova i Metohije, te pomogne lažnoj državi da osvoji zlatno odličje na Zimskim olimpijskim igrama! Ali, karma je čudo!

Reč je dvadesetpetogodišnjoj ski skakačici koja je bila prvak sveta 2021. godine ekipno, ali kada je izgubila mesto u timu to je shvatila kao uvredu i odlučila je da prihvati poziv Albanaca iz južne srpske pokrajine. Tako je sa predsednikom Olimpijskog komiteta takozvanog Kosova Ismetom Krasnićijem i prvim čovekom Skijaškog saveza takozvanog Kosova Milaiom Keljendijem potpisala saradnju. Kao deo tima uključen je i njen trener Juro Radelj. Glavni cilj ovakvog aranžmana jeste uspeh na Zimskim olimpijskim igrama koje se održavaju 2026. godine.

Ona je nedavno prvi put skočila pod novom zastavom, ali se tom prilikom nije proslavila. Ustvari, doživela je fijasko. Na maloj skakaonici je doskočila do 78 metara i kada se pogleda krajnji plasman ona je zauzela 33. mesto i ostala je bez bodova, dok je dan kasnije na velikoj skakaonici bila 52. u kvalifikacijama. Takav rezultat joj nije pomogao da zauzme mesto u glavnom žrebu, piše "Sportal".

Dakle, jasno da je Austrijanka daleko od prave forme, ali i u prethodnom sastavu ona je bila četvrti izbor, iza Klare Helcl, Danijele Iraško-Stolc i Martine Kramer. Tokom karijere je u Kontinental kupu i FIS kupu imala devet pobeda, dok je jednom zauzela sedmo mesto u Svetskom kupu u Titice Nojštadu, dok je po jednom bila deveta u Ljubnu i Rašnovu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading