BOKSERSKI SAVEZ SRBIJE UGOSTIO ŠAMPIONE: Roj Džons Džunior i Aleksandar Povetkin u Beogradu!

Autor:

Sport

02.12.2023

15:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Divan dan u prestonici Srbije.

BOKSERSKI SAVEZ SRBIJE UGOSTIO ŠAMPIONE: Roj Džons Džunior i Aleksandar Povetkin u Beogradu!

Foto: Tanjug

Čuveni bokserski šampioni Amerikanac Roj Džons Džunior i Rusi Aleksandar Povetkin i Denis Lebedev borave u Beogradu kao gosti Saveza povodom početka izgradnje Nacionalnog trening centra i multifunkcionalne dvorane.

Trening centar biće izgrađen na Novom Beogradu, a ceremoniji polaganja kamena temeljca sutra od 10 sati trebalo bi da prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Prvi put sam ovde, divna zemlja, ljudi, klima, srećan sam što sam došao. U Rusiji imamo takve centre, a ovaj u Beogradu će dodsano uticati na saradnju jer će i naši bokseri moći da dolaze u Beograd - rekao je Povetkin, dvostruki evropski, svetski i olimpijski šampion.

Republika

Foto: Tanjug

Roj Džons Džunior i Aleksandar Povetkin

 

Poruka mladim bokserima je ista koju je meni govorio trener, a to je da nikada nema odustajanja, dodao je on.

- Taj stav je važan i za život. Boks nas uči da nikad ne udaraš slabijeg i to je poruka za život-  istakao je Povetkin i naglasio da mu je čast što će upoznati predsednika Srbije jer to pokazuje kakav je odnos države prema sportu i boksu.

Roj Džons Džunior, jedini vlasnik titula u četiri kategorije, rekao je da mu je drago što je ponovo u Beogradu, jer je bio promoter Svetskog prvenstva.

Republika

Foto: Tanjug

Povetkin Džoj Džunior i Lebedev

 

-Trening centar je veoma važan jer da biste imali sjajan kraj karijere bitan je pravi početak. Boks je način života i kada ga usvojite to je put ka uspehu - poručio je Amerikanac.

Denis Lebedev, IBF šampion, posebno je naglasio prijateljstvo srpskog i ruskog naroda. - Ovde mi nije potreban prevodilac, sličan jezik, slična kultura.

Da biste postali šampion morate da uložite veliki rad, a za to je važno gde trenirate. Samo je Roj imao Božiji dar, ali je takođe morao jako da trenira -rekao je Lebedev.

Predsednik BSS Nenad Borovčanin rekao je da mu je drago što će ovakvi bokserski šampioni iz Rusije i Amerike biti prisutni na na tako značajnom događaju. Ujedno, sva trojica biće i promoteri Evropskog prvenstva u boksu naredne godine u Beogradu.

Gosti iz Amerike i Rusije dobili su i prigodne poklone od predsednika Srbije Vučića.

Na druženje sa šampionima bili su i srpski bokserski reprezentativci Vladan Babić, Almir Memić, Jovan Nikolić, kao i evropska šampionka za mlađe seniore Sara Ćirković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading