PICKLEBALL: Da li ste čuli za ovaj NAJBRŽE RASTUĆI sport u SAD-u?

Autor:

Sport

21.09.2023

14:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U dinamičnom svetu sporta uvek postoji neka nova disciplina koja nastoji da zaokupi našu pažnju

PICKLEBALL: Da li ste čuli za ovaj NAJBRŽE RASTUĆI sport u SAD-u?

Foto: Wikipedia

Danas vas upoznajemo sa očaravajućim fenomenom koji je osvojio SAD: Pickleball (srp.: Piklbol ). Nikada čuli za njega? Pa, čeka vas pravo zadovoljstvo dok istražujemo brzi uspon ovog izuzetno zabavnog, najbrže rastućeg sporta koji pomera granice širom SAD-a. Naime, Pickleball je danas najbrže rastući sport u SAD-u petu godinu za redom, sa 48.3 milliona odraslih (19% ukupne populacije) koji su odigrali najmanje jednu partiju u proteklih 12 meseci, prema podacima Asocijalije Pickleball Profesionalaca.

 

Pickleball Revolucija

Zamislite adrenalinski nalet tenisa, taktičnost stonog tenisa i društvenu zajedničnost roštilja sve spojeno u jedno. To je čarolija pickleball-a, sporta koji očarava igrače svih uzrasta i nivoa znanja.

Sport rođen iz inovacije

Pickleball se nije pojavio preko noći. Izmišljen 1965. godine od strane trojice očeva - Joela Pritcharda, Billa Bella i Barneya McCalluma - na Bainbridge Islandu, Washington, prvobitno je osmišljen kao način da se zabave njihova deca. Nisu ni slutili da stvaraju sportsku revoluciju koja će decenijama kasnije zaraziti naciju.

Lak za učenje, izazovan za usavršavanje

Pickleball je kao slagalica; lako je savladati osnove, ali beskrajno izazovno za usavršavanje. Teren je veličine terena za badminton, a reket je manji od teniskog reketa. Loptica je plastična, sa šupljinama, što je čini dosta sporijom u odnosu na lopticu za tenis. Ovi naizgled jednostavni elementi kombinuju se kako bi stvorili dinamično i uzbudljivo iskustvo koje ostavlja igrače i posmatrače podjednako zainteresovane za ovaj sport.

Republika

Foto: Wikipedia

Pickleball reketi i loptica

 

 

Zbog čega je pickleball tako popularan?
Dostupan za sve

Jedna od izuzetnih karakteristika pickleball-a je njegova dostupnost. Za razliku od nekih sportova koji zahtevaju ogromnu fizičku snagu ili duboke džepove, pickleball može igrati bilo ko, bilo gde. Od školskih dvorišta do staračkih domova, ovo je igra koja dobrodošlicu pruža svima. Ova inkluzivnost podstakla je njegov brzi rast kako ljudi iz svih sfera života otkrivaju radost pickleball-a.

Privlači sve generacije

Pickleball premošćava generacijske jaz kao nijedan drugi sport. Porodice i prijatelji svih uzrasta mogu uživati u dinamičnom meču zajedno. Bakice i deke mogu naučiti svoje unuke, a prijatelji se mogu izazvati na uzbudljive poene. Ovo je sport koji približava ljude i neguje trajne veze.

Tržište za takmičenje u usponu

Ali to nije samo opuštena zabava i igra. Pickleball se razvio i u žestok takmičarski sport sa nacionalnim turnirima i posvećenim sportistima. Najbolji igrači prikazuju svoju agilnost, brzinu i taktičku finesu, čineći ga spektaklom za zaljubljenike u sport.

Budućnost Pickleball-a

Dok ludilo za pickleball-om i dalje raste, njegova budućnost svetli još jače. Možemo očekivati poboljšanu infrastrukturu, više profesionalnih liga i još veće učešće u školama i zajednicama. Sport takođe stiče međunarodnu popularnost, sa igračima širom sveta koji se uključuju u akciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (2)

Loading
Petar M

21.09.2023 15:25

Svaka čast redakciji! Konačno neko da se pozabavi ovim sportom!!!

Piklbol

19.10.2023 09:37

Nisam još probao ali nameravam! Mislim da je <a href="https://pickleballhrvatska.com/">piklbol</a> odličan za opštu fizičku kondiciju.