SJAJNE VESTI: Srbija odbranila titulu SVETSKOG ŠAMPIONA u ribolovu! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

15.09.2023

05:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na prethodnom SP-u, koje je održano u Hrvatskoj, a na kom su učestvovale 33 nacije, Srbija je prvi put postala šampion u ovom sportu. Prethodnog vikenda u Španiji, na reci Ebro, reprezentacija Srbije odbranila je titulu prvaka sveta.

SJAJNE VESTI: Srbija odbranila titulu SVETSKOG ŠAMPIONA u ribolovu! (FOTO GALERIJA)

Foto: Privatna arhiva

Svetsko prvenstvo u ribolovu

Imajući u vidu da je od 1954. godine, od kada se organizuje prvenstvo sveta, to pošlo za rukom samo nekolicini reprezentacija, Srbija se svrstala u mali krug najtrofejnijih timova.

Dve titule zaredom daju nadu timu Srbije da pobedom na sledećem SP-u, koje će se održati u Francuskoj, zadrže popularnu „Salataru“ u trajnom vlasništvu, što nikome još uvek nije pošlo za rukom.

Srbiju je na ovom SP-u predstavlajo tim koji čini spoj mladosti i iskustva, što je pravi put do najsjajnijih odličja. Po pravilima FIPS-a, takmičarski tim čini pet takmičara i jedna rezerva/izmena. Na ovom i prethodnom SP-u, za Srbiju su nastupali Goran Radović iz Arilja, Dejan Rajić iz Kragujevca, Nemanja Damnjanović iz Beograda, Nikola Marković iz Kraljeva, Vladan Mrkušić iz Paraćina i Ivan Pavlov iz Kovina, selektor Milan Milosavljević iz Kraljeva, treneri Dejan Radanović i Dejan Arsić, kao i stručni tim koji čine Bojan Rajić, Željko Bogdanović, Nemanja Radović.

Ovogodišnje SP u ribolovu odžano je u gradu Fajonu (Španija), a svi reprezentativci Srbije su tokom dana takmičenja hvatali više od dvadeset kilograma ili 400 komada ribe za 4h, koliko traje samo takmičenje. Propozicije su takve da sva riba mora biti živa tokom merenja, i odmah posle merenja, živa vraćena u vodu. 

Iza sebe su ostavili zemlje gde je ovaj sport znatno razvijeniji nego kod nas, kao što su Engleska, Francuska, Italija, Španija, Holandija... Ono što je zanimljivo je da je u pomenutim zemljama sportski ribolov veoma razvijen, pa su i sami takmičari profesionalci koji se samo time bave, što kod nas još uvek nije slučaj, već naši reprezentativci, pored obaveza oko takmičenja, imaju dodate poslove.

Rezultati koje je Srbija ostvarila u poslednjih nekoliko godina idu u prilog tome da će se i kod nas ovaj sport razviti kao što je već razvijen u većem delu Evrope, pa će naši takmičari moći sve svoje vreme da posvete sportu koji vole.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading