SAMO JAKO, NEMA OPUŠTANJA: Odbojkašice Srbije spremne da počupaju "lale"

Autor:

Sport

31.08.2023

14:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naše devojke pucaju od optimizma pred sutrašnje polufinale Evropskog prvenstva u Briselu.

SAMO JAKO, NEMA OPUŠTANJA: Odbojkašice Srbije spremne da počupaju "lale"

Foto: Tanjug/AP

Odbojkašice Srbije došle su na korak do zagarantovane medalje na Evropskom prvenstvu pobedom nad Češkom sa 3:1 (24:26, 25:17, 25:11, 25:14), a već sutra čeka ih polufinalni duel sa Holanđankama (20.30, RTS 1). Izabranice Đovanija Gvidetija optimistično ulaze u duel svesne da mogu da ponove uspeh od pre dve godine kada su se okitile srebrom, ali i da pozlate medalju. Zbog toga su veoma oprezne jer su naučile lekciju posle izgubljenog prvog seta protiv Čehinja.

- Svi su gladni kada igraju protiv Srbije jer smo svetske šampione. Drago mi je da smo u ovom meču dobile opomenu, znamo da moramo da jako uđemo u naredni meč, nema opuštanja, idemo ka zlatu - rekla je blokerka naše reprezentacije Jovana Stevanović.

Foto: Tanjug/AP

Odbojkašice Srbije

Da je gubljenje prvog seta bila dobra opomena svesna je i druga blokerka našeg tima Maja Aleksić. Ona je konstatovala da su uspele da se vrate na vreme, a da su energiju dobile sa tribina, te se nada da će naših navijača biti još više u petak u Briselu.


- Imamo problem sa tim prvi setom, nadamo se da će u budućnosti biti drugačije. Bilo je dosta tih dugih poena, ali moramo da budemo spremni na takve utakmice, to nam treba. Drago mi je što smo imali više navijača od ekipe sa kojom igramo. Biće teško u polufinalu, ali kada mi igramo svoju igru, nije bitno ko je sa druge strane - jasna je Aleksićeva.

Ukoliko pobede, Srpkinje će za zlato igrati protiv boljeg iz drugog polufinala u kojem se sastaju Turska i Italija, dok će u slučaju neuspeha igrati za bronzu protiv poraženog i pomenutog susreta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading