SRBIJO, RADUJ SE: Angelina Topić osvojila ZLATO na Evropskom prvenstvu!

Autor:

Sport

09.08.2023

19:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki uspeh za našu atletičarku.

SRBIJO, RADUJ SE: Angelina Topić osvojila ZLATO na Evropskom prvenstvu!

Foto: Tanjug/AP

Srpska atletičarka Angelina Topić osvojila je zlatnu medalju u skoku uvis na Evropskom prvenstvu do 20 godina u Izraelu.

Mlada srpska atletičarka je skokom 1,90 metara osvojila zlato i tako postala dvostruka juniorska prvakinja Evrope u skoku uvis.

Republika

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Angelina Topić

Angelina je hrabro odlučila da ni ne pokušava da preskače visinu od 1,75 metara, već da odmah krene na 1,80. Metar i 80 centimetara je preskočila iz prve, pa je propustila rundu na 1,83, da bi opet bez muke preskočila i 1,86 metara.

Topićeva je svoju dominaciju potvrdila i na visini od 1,90, koju je preskočila iz prvog pokušaja, dok jedina njena rivalka koja je došla dotle, Estonka Elizabet Pihela, to nije uspela da učini iz tri pokušaja, pa je zlato završilo oko vrata srpske atletičarke.

Što se ostalih srpskih atletičara tiče, Jovan Stranić zauzeo je četvrto mesto u finalu bacanja kladiva rezultatom 73,42 m, dok je Miloš Nisić bio je sedmi u finalnoj trci na 200 m novim ličnim rekordom 21,30.

Angelina Topić će se u četvrtak od 8.15 sati takmičiti u finalu skoka udalj, Nikola Kostić nastupiće u finalu trke na 400 m prepone od 16.45 časova, dok će Adriana Vilagoš na zaletište u finalu bacanja koplja od 18.27 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading