IMALI SMO SREĆE: Bregar zadovoljan žrebom za SP!

Autor: Tanjug

Sport

06.07.2023

23:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija će igrati u grupi sa domaćinom Danskom, Rumunijom i Čileom.

IMALI SMO SREĆE: Bregar zadovoljan žrebom za SP!

Foto: Starsport

Uroš Bregar

Selektor rukometašica Srbije Uroš Bregar analizirao je žreb za Svetsko prvenstvo i istakao da je primarni cilj da sa novom reprezentacijom prođemo grupnu fazu.

Svetsko prvenstvo je na programu od 29. novembra ove godine, a reprezentacija Srbije će u okviru grupe E snage odmeriti sa domaćinom Danskom, kao i sa Rumunijom i Čileom. Uz Dansku, domaćini šampionata su i Švedska i Norveška.

- Dobili smo domaćina, iskreno ja to najviše volim jer će nas gledati veliki broj gledalaca. Danska je igrala finale poslednjeg EP i apsolutni je favorit u grupi. Poslednjih nekoliko godina igraju zaista vrhunski. Rumunija je na prethodnom Evropskom prvenstvu igrala veoma dobro i bila nadomak ulaska u polufinale. Oni dosta ulažu i organizacijom ovog EP veruju selekciji koja već daje nekoliko seniorskih reprezentativki. Oni su kao i mi počeli sa podmlađivanjem tima - rekao je Bregar.

Republika

Foto: Starsport

Uroš Bregar

Slovenački stručnjak je zadovoljan što su izbegnuti island i Austrija.

- Moram da kažem da smo imali sreće kad smo izvukli Čile, a da smo izbegli timove poput Islanda i Austrije. Kroz tu reprezentaciju ćemo tražiti prolaz u drugi krug. Primarno je da sa novom reprezentacijom prođemo grupu i da odigramo minimum šest utakmica što će nam biti veliko iskustvo i u kvalifikacijama za odlazak na šampionat Evrope sledeće godine - zaključio je Bregar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading