"DELFINI" POTOPILI I TURKE! Srbija na UBEDLJIV način završila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo!

Autor:

Sport

25.06.2023

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muška vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je u Istanbulu selekciju Turske rezultatom 16:4 (6:1, 2:0, 3:2, 5:1) i plasirala se na završni turnir.

"DELFINI" POTOPILI I TURKE! Srbija na UBEDLJIV način završila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo!

Foto: Starsport

"Delfini" su u meču poslednjeg, trećeg kola grupe C kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano u izraelskoj Netanji, bili ponovo ubedljivi.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Radomir Drašović sa šest golova. Reprezentacija Srbije je i pre poslednjeg kola kvalifikacija obezbedila plasman na Šampionat Evrope 2024. godine.

Osmostruki prvaci Starog kontinenta su na kraju osvojili prvo mesto u grupi sa devet bodova, dok je Slovačka druga sa šest. Ove dve selekcije su izborile plasman na završni turnir. Turska je treća sa tri, dok je Velika Britanija poslednja bez bodova.

Raspoloženi Drašović je u prvoj četvrtini tri puta pogodio mrežu domaćina. Lako su Srbi došli do visokog vođstva.

U drugoj četvrtini upisali su se Martinović i Radulović. Posle velikog odmora Drašović je nastavio seriju golova, odigrao je najefikasniju utakmicu u reprezentaciji. U poslednjoj četvrtini Srbija je imala lep šuterski trening za ubedljiv trijumf.

Foto: Starsport

selektor Srbije Uroš Stevanović

Izabranici Uroša Stevanovića su na turniru u Istanbulu pobedili Veliku Britaniju 28:0 i Slovačku 15:8.

Vaterpolisti Srbije će igrati od 30. juna do drugog jula na završnom turniru Svetskog kupa, koji će biti održan u Los Anđelesu.

U četvrtfinalu Svetskog kupa 30. juna će igrati Nemačka - Španija, Srbija - Sjedinjene Američke Države, Italija - Rumunija i Mađarska - Grčka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading