PORAZ "ORLIĆA" U POSLEDNJEM KOLU: Island nadigrao srpske rukometaše!

Autor:

Sport

23.06.2023

22:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naša reprezentacija će svakako igrati u glavnoj fazi Svetskog prvenstva.

PORAZ "ORLIĆA" U POSLEDNJEM KOLU: Island nadigrao srpske rukometaše!

Foto: RSS

Mladi rukometaši Srbije

U poslednjoj utakmici preliminarne runde Svetskog prvenstva za rukometaše do 21 godine, selekcija Srbije poražena je od Islanda sa 29:32 (14:16) u Atini.

"Orlići" su već ranije, ubedljivim pobedama nad Čileom i Marokom, obezbedili plasman u glavnu fazu, a okršaj sa Islananima odlučivao je o prvom mestu u grupi. Kao drugoplasirana ekipa, Srbiju u nedelju očekuje duel sa najboljim timom grupe H, a to je Egipat i taj meč na programu je od 19:45. Dan kasnije, u istom terminu, odmeriće snage sa domaćinom, selekcijom Grčke.

Iako su na stratu imali problema u realizaciji i organizacii napada, izabranici Đorđa Teodorovića uspeli su da podignu nivo igre i pariraju rivalu prvih 20 minuta. U 22. minutu kapiten Uroš Simić dobio je crveni karton, a Island je to znao da iskoristi te su na odmor otišli sa dva gola prednosti.

Nastavili su u istom ritmu i u drugom delu igre, dok Srbija nije uspevalo da pronađe rešenje za brze kontre i agresivnu igru rivala. Još jedna otežavajuća okolnost bio je drugi crveni karton i isključenje Boška Stanisavljevića koji od 49. minuta nije mogao da pomogne saigračima. Islanđani nisu spuštali ritam te su na kraju obezbedili trijumf i pol poziciju pred početak glavne faze Svetskog prvenstva.

U srpskom timu najefikasniji je bio Miloš Kos sa devet postignutih golova, dok su Stanisavljević i Rogan upisali po pet.

Standings provided by Sofascore

Selektor Teodorović nije bio zadovoljan partijom svog tima, ali i dalje veruje u ostvarenje cilja.

- Jako težak meč za nas protiv Islanda. Loše smo otvorili, oni su poveli sa 3:0 dok smo mi promašili tri otvorene šanse, što je uticalo na samopuzdanje. Nismo uspevali da uspostavimo svoj ritam igre, konstantno smo improvizovali i pokušavali da igramo nešto što do sada nikada nismo. Baš zato smo imali i veliki broj tehničkih grešakao kao i promašaja, a protivnik poput Islanda ne može se pobediti na taj način. Ovaj poraz je za nas buđenje u pravom momentu i dobar signal koji nam jasno govori šta treba da menjamo. Islanđani su tačno otkrili sve nedostatke naše igre. Bitno je da su svi igrači zdravi i na raspolaganju, te sam ubeđen da ćemo već protiv Egipta pokazati svoje pravo lice i korak po korak dođi do svog cilja - poručio je gospodin Teodorović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading