SRUŠILI SMO NBA IGRAČE! Basketaši PUCAJU OD SREĆE: Ovo je bilo NAJJAČE prvenstvo do sada!

Autor: Tanjug

Sport

06.06.2023

14:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nisu krili zadovoljstvo naši reprezentativci.

SRUŠILI SMO NBA IGRAČE! Basketaši PUCAJU OD SREĆE: Ovo je bilo NAJJAČE prvenstvo do sada!

Foto: KSS

Basketaši Srbije

Reprezentativci Srbije u basketu 3x3 ponovo su pokorili planetu.

Osvojili su zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu, a po dolasku u Srbiju obratili su se medijima.

- Odigrali smo još jedan fenomenalan turnir, četvrta uzastopna zlatna medalja, bili smo pravi tim i zasluženo smo slavili - rekao je kapiten basket 3X3 selekcije Srbije Dejan Majstorović posle osvajanja titule šampiona sveta.

Srpski tim je u finalu turnira u Beču osvojio šestu titulu pobedom protiv SAD 21:19, nakon što su Amerikanci imali prednost 19:15.

- Mislim da smo predstavljali zemlju na pravi način, na terenu i van terena. Ponosan sam na saigrače i stručni štab, ovo je možda bilo najjače prvenstvo do sada. Nadam se da se opet vidimo posle Evropskog prvenstva u septembru - istakao je Majstorović na konferenciji za medije u Kući košarke.

Republika

Foto: Fiba.com

Dejan Majstorović

 

Njemu je zlato u Beču peto svetsko sa basket selekcijom Srbije, a ukupno 12. medalja na velikim takmičenjima. MVP šampionata Strahinja Stojačić rekao je da je bilo zadovoljstvo igrati pred punim tribinama srpskih navijača u Beču.

- Ostaće upamćeno da smo pobedili Amerikance u finalu i vratili posle 19:15 za njih. Najteži trenutak je ona lopta posle šuta Fredeta koja nije ušla, izgledalo je kao da je trajalo pet-šest sekundi a bio je samo delić - istakao je Stojačić.

Selektor Marko Ždero, kome je ovo drugo trenersko zlato, rekao je da uspeh dodatno dobija na značaju jer je ovo bila i borba za Olimpijske igre.

- Svi ulažu mnogo, Amerikanci su došli sa NBA igračima. U finalu smo pravili neke greške, ali momci ovakvog karaktera uspeli su da to prevaziđu i uzmu zlato. Ako ovako nastavimo mislim da ćemo skupiti poene da ne igramo kvalifikacije - istakao je selektor.

Na konferenciji za medije bila su i preostala dvojica članova šampionskog tima - Mihailo Vasić i Marko Branković. Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Predrag Danilović rekao je da je zlato basketaša najlepši način da se otvori leto, gde nam predstoje velika takmičenja.

- Ovi momci su šesti put šampioni sveta, uz jedno srebro, četiri evropska zlata, uz dva srebra, imaju i olimpijsku bronzu, retko ko može time da se pohvali - naveo je Danilović.

Republika

Foto: Starsport

Predrag Danilović

 

Prema njegovim rečima KSS značajno ulaže u basket 3X3, ali da to ništa ne bi imalo značaja doprinosa igrača i stručnog štaba.

- Dubok naklon i veliko poštovanje, nadam se da ćemo se ovog leta videti još istim povodom.

Na pitanje nobinara da li KSS razmišlja o kandidaturi za domaćina Svetskog ili Evropskog prvenstva, prvi čovek KSS rekao je da je Srbija poslednjih godina organizovala velike turnire, ali da SP ili EP ne može bez podrške države.

- Bez države, konkretno predsednika Vučića, ne bismo mogli jer FIBA zahteva garanciju države. Ali, imajući u vidu saradnju sa državom, ministarstvom, mi to možemo i toliko na tu temu, za sada - poručio je Danilović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading