LUDA ZAVRŠNICA NA HRONOMETRU: Primož Roglič osvojio Điro d'Italiju!

Autor:

Sport

27.05.2023

18:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slovenac stigao do prve titule na Apeninima.

LUDA ZAVRŠNICA NA HRONOMETRU: Primož Roglič osvojio Điro d'Italiju!

Foto: Tanjug/AP

Primož Roglič

Primož Roglič, biciklista Jumbo-Visma ekipe, pobednik je pretposlednje etape na ovogodišnjem Điro d'Italiji, čime je preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu i faktički osvojio prvu od tri velike trke u godini.

Pred brdski hronometar, vožen od Tarvizija do Monte Lusarija u dužini od 18,6 kilometara, Gerant Tomas je imao 26 sekundi prednosti u odnosu na Slovenca, pa je bilo jasno da će se između njih rešavati pitanje pobednika ove etape, ali i celog Đira.

Popularni Rogla je odvezao savršen hronometar, nije mu smetalo ni to što je u samom finišu doživeo maler, kada mu se zaglavio zupčanik, zbog čega je izgubio nekoliko bitnih sekundi, a na kraju je slavio ispred Tomasa, koji je kasnio 40 sekundi za liderom Jumbo-Visme.

Roglič je na cilj stigao sa vremenom 44:23, Tomas je u finišu popustio, nije uspeo da stigne do željenog rezultata, pa je lider INEOS-a na kraju morao da se zadovolji drugim mestom na ovoj etapi, ali što je još bitnije, drugim mesto u generalnom plasmanu.

Iako je ostala još jedna etapa do kraja trke, poznato je da je ona uvek revijalnog karaktera. U pitanju je ravničarska etapa, gde treba očekivati da glavna grupa zajedno stigne do poslednjih par kilometara do cilja, kada ćemo gledati borbu najbržih sprintera preostalih u trci. Svakako, vrh generalnog plasmana se neće menjati, osim u slučaju nekog šokantnog pada.

Slovenac je posle tri La Vuelte (19, '20, '21), osvojio i Điro d'Italiju, pa mu sada preostaje da osvoji još Tur de Frans, kako bi kompletirao titule na sve tri najveće trke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading