ALAL VERA: Srpska bokserka Dragana Jovanović vicešampionka Evrope

Autor:

Sport

03.05.2023

19:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajna vest za srpski boks nam stiže iz Jerevana.

ALAL VERA: Srpska bokserka Dragana Jovanović vicešampionka Evrope

Foto: BSS

Dragana Jovanović

Naša reprezentativka i takmičarka Bokserskog kluba "Sombor" Dragana Jovanović (54 kg), u finalu Evroskog šampionata za omladinke u Jerevanu, poražena je od Ruskinje Poline Spirine ukupnim zbirom bodova iz sve tri runde sa 30:27. Utisak je da je naša reprezentativka oštećena odlukom sudija jer je u prvoj i trećoj rundi bila bolje od svoje protivnice.

Pobedi Ruskinje su "kumovali" sudije iz Slovačke i Danske koji su u sve tri runde samo iz njima poznatih razloga dali prednost Spirinovoj. Bez obzira na to što je prikazala i u finalu sjajan boks i što je osvajanjem srebrnog odličja pokazala da je spremna i na najveće kontinentalne i planentarne izazove, vicešampionka Evrope nakon finalnog meča dugo je ostala u suzama.

- Dragana se hrabro borila u ringu. Dva puta su sudije prednost od 3:2 dale Ruskinji. Pogotovo je Dragana bila dominantna u poslednjoj trećoj rundi, ali sve to nije pomoglo. Ponosan sam na Draganu koja je pokazala da može da se bori sa takmičarkama iz najvećih bokserskih sila na svetu. U svemu je dominirao slovački sudija, čiju je predstavnicu, koja je inače bila aktuelna evropska prvakinja, naša reprezentativka eliminisala u drugom kolu pa je moguće da je to bila i stvar osvete našoj reprezentativki. No, neka im sve na dušu, mi smo ponosni na Draganu, a njeno vreme tek dolazi - kaže njen trener Stojan Knežević.

Republika

Foto: BSS

 

Ovo je druga medalja za Srbiju na EP u Jerevanu. Bronzanu medalju ranije je osvojila Sanja Mitiću kategoriji do 50 kg.

Za Draganu Jovanović se u Somboru priprema i specijalan doček iz Jerevana kada će joj u poslednjem kolu Regionalne lige, čiji je domaćin Bokserski klub "Sombor" 21. maja biti upriličen spektakularan doček i uručena prikladna novačana nagrada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading