KRAJ JEDNE ERE: Srbije se na oproštaju kvinteta plasirala na Svetsko prvenstvo!

Autor:

Sport

12.04.2023

19:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Smotra najboljih reprezentacija planete biće održana od 29. novembra do 17. decembra u Norveškoj, Danskoj i Švedskoj.

KRAJ JEDNE ERE: Srbije se na oproštaju kvinteta plasirala na Svetsko prvenstvo!

Foto: Starsport

Rukometašice Srbije plasirale su se na Svetsko prvenstvo, pošto su i danas, u revanšu plej-ofa u Beogradu, ubedljivo pobedile Tursku sa  33:25. Podsetimo, prvom meču u Giresunu naše devojke su takođe ubedljivo slavile - bilo je 33:24. 

 

 

Izabranice Uroša Bregara su malo sporije otvorile meč, pa su Turkinje sredinom prvog poluvremena imale i dva gola razlike. Sve se promenilo posle tajm-auta koji je uzeo selektor. Srpkinje su zaigrale mnogo bolje, za nekoliko minuta stigle do preokreta, i kasnije samo uvećavale prednost. 


Jovana Stoiljković je bila najefikasnija kod Srpkinja sa sedam pogodaka, Sanja Radosavljević je postigla pet golova bez promašaja iz igre, Jelena Lavko je takođe dala pet golova, dok je četiri lopte u mrežu Turkinja poslala Tamara Radojević.

Utakmicom odigranom na Banjici od dresa reprezentacije oprostile su se Kristina Liščević, Jovana Stoiljković, Jelena Lavko, Kristina Graovac i Tamara Radojević.

Svetsko prvenstvo za rukometašice biće održano od 29. novembra do 17. decembra u Norveškoj, Danskoj i Švedskoj. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading