NE PRESTAJU SA MUČENJEM I ZLOSTAVLJANJEM: Nastavlja se MALTRETIRANJE srpskih klubova od strane policije tzv. Kosova

Autor: Tanjug

Sport

08.04.2023

13:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skandali se ređaju, potvrdio je Dragan Lazić.

NE PRESTAJU SA MUČENJEM I ZLOSTAVLJANJEM: Nastavlja se MALTRETIRANJE srpskih klubova od strane policije tzv. Kosova

Foto: ST/Vladimir Lukić

Predsednik Šahovskog saveza Srbije, gospodin Dragan Lazić, saopštio je da se i šahovskim klubovima sa Kosova i Metohije zabranjuje rad ako se ne registruju u Prištini.

U dopisu tzv. Kosovske policije koji je stigao pojedinim sportskim klubovima na KiM, navodi se da su zabranjene sve sportske aktivnosti koje ne organizuju Olimpijski komitet takozvanog Kosova, sportske federacije i klubovi koji su registrovani po tzv. kosovskom sistemu.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Dragan Lazić

Lazić je naveo da je i šahovskim klubovima sa KiM zabranjen rad.

- Šahovskim klubovima sa Kosova i Metohije zabranjuje se rad ako se ne registruju u Prištini. A Šahovskom savezu tzv. Kosova se dozvoljava učešće na takmičenjima FIDE i EŠU iako ta tzv. država nije član UN. Pa kako? Možda ovo može da reši reaktivirana "Balkanska šahovska federacija?" - upitao je Lazić.

Predsednik Fudbalskog saveza KiM Igor Uljarević prethodno je izjavio da im je policija zapretila privođenjem organizatora i učesnika sportskih aktivnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading