KATASTROFALNE BROJKE! Evo koliko je ukrajinskih sportista IZGUBILO ŽIVOT u ratu sa Rusijom! Poginula i dva ŠAMPIONA!

Autor:

Sport

02.04.2023

11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom ruske invazije na Ukrajinu poginulo je 262 ukrajinskih sportista i uništena 363 sportska objekta u Ukrajini, otkrio je ministar omladine i sporta Vadim Gucajt.

KATASTROFALNE BROJKE! Evo koliko je ukrajinskih sportista IZGUBILO ŽIVOT u ratu sa Rusijom! Poginula i dva ŠAMPIONA!

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinska zastava

Ukrajinski ministar poručio je da nijednom sportisti iz Rusije ne bi trebalo da bude dozvoljeno učešće na Olimpijskim igrama ili na nekim drugim sportiskim takmičenjima, zbog zločina koje njihova zemlja čini u Ukrajini.

- Svi oni podržavaju ovaj rat i prisustvuju događajima koji se održavaju u zank podrške ovom ratu - rekao je Gujcat.

Inače, Međunarodni olimpijski komintet (MOK) preporučio je povratak ruskih i beloruskih sportista na međunarodna takmičenja pod neutralnom zastavom, ali još uvek nije doneta konačna odluka da li će moći da učestvuju na Olimpijskim igrama u Parizu 2024.

 

 

Vlasti Ukrajine su u petak saopštile da njenim sportistima neće biti dozvoljeno da učestvuju u kvalifikacionim disciplinama za najveću planetarnu smotru u prestonici Francuske, ako moraju da se takmiče protiv Rusa, što je MOK najoštrije osudio.

U grupi nastradalih sportista ove godine našao se legendarni umetnički klizač Dimitro Šarpar, koji je poginuo u borbi kod Bahmuta, kao i Volodimir Androščuk, 22-godišni šampion u desetoboju, koga su Ukrajinci proglasili za velikog aduta na Olimpijskim igrama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading