DONETA PRESUDA: Poznati jugoslovenski bokser PROGLAŠEN KRIVIM za SILOVANJE!

Autor:

Sport

29.03.2023

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osim boksa, poznati je i političar.

DONETA PRESUDA: Poznati jugoslovenski bokser PROGLAŠEN KRIVIM za SILOVANJE!

Foto: Youtube/Printscreen/TV Alfa

Damir Škaro

Damir Škaro, bivši jugoslovenski bokser i nekadašnji saborski zastupnik HDZ-a, proglašen je danas krivim za polno uznemiravanje i silovanje bivše zaposlene u AK Siget, u kojem je bio šef, odluka je Županijskog suda u Velikoj Gorici.

On je osuđen na dve i po godine zatvora, od čega mu je u presudu uračunato da je odležao dva meseca. Takođe, moraće kao trošak sudskog veštačenja, da plati 3787 eura.

Škaro je uhapšen 4. septembra 2019. godine pod optužbom za silovanje, a kako ne bi mogao da utiče na svedoke, odmah je stavljen u pritvor na mesec dana. Ubrzo nakon toga je i prestao da bude predsednik Autokluba Siget, na čijem čelu se nalazio od 2004. godine.

Hrvatski bokser, koji se takmičio pod zastavom Jugoslavije, osvojio je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama 1988. godine u Seulu, a takođe je najvećem sportskom nadmetanju učestvovao i 1980, odnosno 1984. godine.

Osim boksa, Škaro se oprobao i u politici, a kao član HDZ-a je 1995. godine u sastav Skupštine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading