ŠTA SE DEŠAVA SA "DELFINIMA"? Reprezentacija TONE, a selektor zna u čemu je PROBLEM!

Autor:

Sport

18.03.2023

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I pored ne toliko blistavih igara i poraza od Gruzije naš nacionalni tim uspeo je da ostvari zacrtano. Uroš Stevanović smatra da bolji dani dolaze.

ŠTA SE DEŠAVA SA "DELFINIMA"? Reprezentacija TONE, a selektor zna u čemu je PROBLEM!

Foto: K.Vulović Vaterpolo Savez Srbije

Vaterpolo reprezentacija Srbije

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović izjavio je da je ekipa ispunila trenutni cilj odlaskom na finalni turnir Svetskog kupa.

Selekcija Srbije je izborila plasman na finalni turnir Svetskog kupa, uprkos porazu od Gruzije u Podgorici posle peteraca.

- S obzirom da je kvalifikacioni turnir Svetskog kupa usred klupske sezone i da smo imali samo osam treninga na pripremama, zadovoljan sam kako smo izgledali od drugog poluvremena duela sa Grčkom. Ispunili smo trenutni cilj odlaskom na finalni turnir Svetskog kupa, ali nam je to još više skratilo broj dana priprema preko leta s obzirom na to da nas i čekaju kvalifikacije za učešće na Evropskom prvenstvu i to neposredno pred put u Ameriku - izjavio je Stevanović za sajt Vaterpolo saveza Srbije.

Republika

Foto: K.Vulović Vaterpolo Savez Srbije

Uroš Stevanović

 

Osrvnuo se Stevanović na uloge igrača u reprezentaciji i naveo da je glavni problem nacionalnog tima to što vaterpolisti u klubovima nemaju ulogu kao u selekciji Srbije.

- Rekao sam da smo od drugog poluvremena sa Grčkom delovali u pravcu kojem težimo. Daleko je to on našeg maksimuma, ali obrisi neke koncepcije mogu da se naslute. Treba nam pre svega vremena za trening kako bi uspostavili sistem i koncepciju igre koju želim. Nažalost, samo dvojica-trojica igrača imaju u svojim klubovima uloge koje od njih očekujem u reprezentaciji. To jeste otežavajuća okolnost i zbog toga stalno naglašavam da nam je potrebno vreme da bi sve izgledalo kako želimo - istakao je selektor Srbije.

Dodaje da ga poraz od Gruzije ne brine pošto je umor igrača bio evidentan.

- Utakmica sa Gruzijom je bila peta u sedam dana i mislim da to nije normalno. Bili smo potpuno ispraženjeni, psihički i fizički posle tri derbija sa Grčkom, Crnom Gorom i Španijom. To ne opravdava rezultat protiv Gruzije, pogotovo igrače koji su imali manju minutažu u prethodnom delu turnira. Od predviđenih 18 igrača u Podgorici ih je bilo 17 i svi su dobili šansu. Ono što je jedino bilo važno i moguće na ovom turniru bilo je na najvišem nivou. Motiv, želja, volja, energija i atmosfera koju su momci stvorili mora da nas krasi i u budućnosti - zaključio je Stevanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading