KATASTROFALNE VESTI IZ TURSKE! Tuga do neba - 16 mladih odbojkaša i odbojkašica PRONAĐENO MRTVO u ruševinama!

Autor:

Sport

10.02.2023

15:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vest koja je potresla čitavu planetu.

KATASTROFALNE VESTI IZ TURSKE! Tuga do neba - 16 mladih odbojkaša i odbojkašica PRONAĐENO MRTVO u ruševinama!

Foto: Tanjug/AP

Zemljotres u Turskoj

Razoran zemljotres koji je pogodio Tursku i koji je sa zemljom sravnio nekoliko gradova odneo je i na hiljade života.

Svakodnevno se pojavljuju katastrofalne vesti, a poslednja u nizu je posebno bolna.

U ruševinama su pronađena tela čak 16 osoba iz školskog odbojkaškog tima jedne koledž ekipe sa Severnog Kipra koja se nalazila u hotelu "Isijas" na Bulevaru Adijaman Ataturk.

U pomenutom hotelu, odsele su muške i ženske ekipe koledža "Famagusta" u čijoj ekspediciji je bilo 39 članova. Nažalost, čak 16 ih se nije spasilo posle potresa.

Došli smo do tela još četvoro naše dece u grupi TRSK tokom operacija potrage i spasavanja koje su sprovedene u ruševinama hotela Isias. Ovim gubitkom, broj građana Severnog Kipra u Adijamanu porastao je na 16 - piše u današnjem saopštenju iz Predsedništva Severnog Kipra.

 

 

Za sada imena žrtava nisu objavljena, a veliki broj spasilačkih ekipa je na terenu i pokušava da dođe do osoba koje se vode kao nestale. Dakle, može se desiti da broj žrtava bude i daleko veći.

Podsetimo, razoran zemljotres jačine 7,8 stepeni Rihterove skale pogodio je južnu Tursku i osetio se u velikom delu zemlje, kao i u nekoliko zemalja regiona, uključujući i susednu Siriju.

Nekoliko sati posle prvog udara, zemlju je pogodio novi zemljotres jačine 7,5 stepeni Rihterove skale. Poginulo je više hiljada ljudi, mnogi se vode kao nestali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading