NOKAUT ZA KRAJ! Legendarni Rus i veliki prijatelj Srbije dobio OZBILJNE BATINE na oproštaju od MMA! (VIDEO)

Autor:

Sport

05.02.2023

08:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna era se završila.

NOKAUT ZA KRAJ! Legendarni Rus i veliki prijatelj Srbije dobio OZBILJNE BATINE na oproštaju od MMA! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Fedor Emilijanenko završio je MMA karijeru.

Legendarni Rus poslednji put ušao je u ring i borio se za pojas Belatora sa Rajanom Baderom, a na oproštaju je dobio ozbiljne batine i nokautiran je od strane Amerikanca.

Prvi put kada se Fedor tukao sa Baderom izdržao je 35 sekundi pre nokauta, a sada ga je Bader prebio u prvoj rungi i na kraju je posle serije brutalnih udaraca u glavu sudija morao da prekine susret i dodeli titulu aktuelnom šampionu, pa je Fedor karijeru završio sa 40 pobeda i sedam poraza.

 

 

Po završetku meča, 46-godišnji Rus poljubio je rukavice, a mnoge zvezde MMA karavana došle su da ga pozdrave, pa su se tako u publici našli i Mark Kolman i Den Henderson, kao i Džoš Barnet, Rendi Kutur, Rojs Grejsi, Met Hjuz, „Rampejdž“ Džekson i Frenk Šemrok.

Fedor je popularan i voljen u Srbiji, čak je počasni predsednik MMA saveza naše zemlje, a na neke mečeve je izlazio sa srpskom zastavom i uz pesmu "Hriste Bože". 

 

 

Po završetku meča borci su izneli svoje utiske, pa je tako Amerikanac i pored pobede osetio gorčinu.

- Bilo je gorko-slatko. On je moj idol, kao i idol mnogih MMA boraca - rekao je Bader i obratio se publici: 

- Prvo, ustanite i pozdravite ovog čoveka za ono što je učinio za sport. Stavio je ovaj sport na svoja leđa. Taj čovek je legenda, i tako mi je drago što sam mogao da budem deo njegove priče - hvala puno, Fedore. Ti si čovek. Ali morao sam da uđem i uradim svoj posao na kraju dana. Pobedio sam, moraš da ideš dalje.

Fedor Emilijanenko nije mogao da suzdrži emocije:

- S jedne strane, tužan sam, naravno, što se niam borio kako sam želeo. Ali s druge strane, tako sam srećan što svi ovi ljudi ovde navijaju za mene, a svi ovi veterani koji su koračali sa mnom skoro dvadeset godina su tu da me pozdrave. Veoma sam srećan. Tako sam srećan što vidim sve borce koji su ovde da me podrže. Hvala vam mnogo - zaključio je na kraju karijere Rus.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading