NEOČEKIVANI KRAJ! Legenda sve šokirala i ZAVRŠILA fudbalsku karijeru!

Autor:

Sport

03.02.2023

14:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rešio je da okači kopačke o klin.

NEOČEKIVANI KRAJ! Legenda sve šokirala i ZAVRŠILA fudbalsku karijeru!

Foto: Tanjug/AP

Mesut Ozil i Virdžil van Dajk

Proslavljeni nemački fudbaler Mesut Ozil odlučio je da završi karijeru.

Ovu informaciju preneli su turski mediji, a zvanična potvrda raskida ugovora sa Bašakšehirom i povlačenja u sportsku penziju očekuje se u toku dana.

Pokušao je Ozil da se vrati na fudbalsku mapu dolaskom u turski Bašakšehir, ali u tome nije uspeo. Čak naprotiv, odigrao je tek 142 minuta za ovaj klub i odlučio je da se više ne muči, te da okači kopačke o klin.

 

 

Ozil je seniorsku karijeru počeo u drugom timu Šalkea posle čega je usledio i prelazak u prvi tim. Nakon dve sezone, 2008. Ozil je prešao u Verder, a 2010. u Real Madrid za koji je odigrao 105 utakmica i gde je ostavio dubok trag.

Najduže je bio u Arsenalu, od 2013. do 2021. godine, a za Tobdžije je odigrao 184 meča.

Sa Arsenalom se nije rastao u velikoj ljubavi, 2021. godine je stigao u Fenerbahče, odakle je prošlog leta prešao u Bašakšehir.

Igrao je za mlađe selekcije reprezentacije Nemačke, a za seniorski tim Pancera upsiao je 92 nastupa, bio je treći na Svetskom prvenstvu 2010. u Južnoj Africi, a svetski šampion je sa Nemačkom postao 2014. godine u Brazilu.

Bio je igrač godine u sezoni 2014/15. u Nemačkoj, osvojio je šampionat Španije, četiri FA Kupa, po jedan Kup Nemačke i Španije, kao i dva Superkupa Engleske i jedan Španije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading